Brev 8 – 15 mars 2016

Innehåll: Lite tips om Hawaii-ön Oahu, Nu blommar det i den döda dalen, Hårdare tag mot trafikförseelser i thailands turistorter, Topp fem surfstränder i Sydney, Högt belägen grönska mitt i Melbourna, Bäst inom turism i England, Prenumerera och tävla om brittisk resa, Kombibiljetter till tre stora museer i Madrid, Två gratismuseer i Madrids tunnelbana, Ny busslinje mellan Tyskland och Kroatien…

 

Provläs Brev Nr 8 – 15 mars 2016

 jordenrunt.nu  –  Prenumerera  –  Läs brevet online  –  Respodd  –  Facebook  –  Twitter
Boka billiga hotell
Nyhetsbrevet från resesajten jordenrunt.nu har tusentals läsare
(resenärer såklart och även resejournalister och resebranschfolk).
Starta eller avsluta prenumeration: www.jordenrunt.nu/nyhetsbrev
Redaktör och skribent: Robert Karlssonres@jordenrunt.nu   >>>
Annons (på sajt och i nyhetsbrevet): www.jordenrunt.nu/annons
Tusentals spännande restips: www.jordenrunt.nu

 

Stolt Sponsor av Nyhetsbrevet:
MediService Vaccination Twinrix 450:- Dukoral 200:- Fler priser
Vaccination + rådgivning. Drop-in. Ölandsg 42 (Skanstull), Stockholm
www.mediservice.se/vaccination

Jordenrunt.nu – prisjämförelse mellan vaccinationskliniker

Nyheter, restips och resor ut i världen!

Det är dags för inspiration om Resor och Äventyr… och då passar väl ett inspirationsbrev från jordenrunt.nu alldeles perfekt. Eller hur!

Dagens brev tipsar bland annat om en blommande död dal, konstaktiviteter i Honolulu, gratis T-bane museer i Madrid, Sydneys bästa surfstränder och om trafiksäkrare turistorer i Thailand.

På jordenrunt.nu finns dessutom något nytt och spännande varje dag (förutom söndagar, som är vilodag). Den senaste veckan bland annat länktips för Nya Kaledonien och Madrid, om att cykla i Washington och hur du kan bo på huest house i Thailand och gynna barn.

Jag har dessutom precis lagt in tolv nya spännande reseföretag på sidan om Svenska reseföretag. Perfekt för dig som letar resan eller vill hitta världens billigaste boende i Europa eller ute i vida världen: www.jordenrunt.nu/resa/reseforetag

Innehåll – Brev Nr 8 – Tisdag den 15 mars 2016

 

 1. Lite tips om Hawaii-ön Oahu
 2. Nu blommar det i den döda dalen…
 3. Thailand – Hårdare tag mot trafikförseelser i turistorter
 4. Topp fem surfstränder i Sydney
 5. Högt belägen grönska mitt i Melbourna

 6. Bäst inom turism i England
 7. Prenumerera och tävla om brittisk resa
 8. Kombibiljetter till tre stora museer i Madrid
 9. Två gratismuseer i Madrids tunnelbana
10. Ny busslinje mellan Tyskland och Kroatien

11. Bli inspirerad av 897 heta reselänkar

 


 jordenrunt.nu  –  Prenumerera  –  Arkiv  –  Respodd  –  Facebook  –  Twitter  –  Linkedin
Billig Reseförsäkring

1. Lite tips om Hawaii-ön Oahu

Varannan lördag fylls Chinatown i Honolulu (på ön Oahu) med konst via ”DiscoverArt”. Det bjuds på konstaktiviteter (målning, workshops, utställningar och dylikt), plus att det vankas teater och musik. Det är lokala konstnärer bland annat som är ute på stan och bjuder på sig själva. Allt är gratis.

Ett annat jättepopulärt event på Oahu (som lockar cirka 7 000 besökare) hålls den sista fredagen varje månad mellan klockan 16-19. Eat The Street betyder mat i alla former från bland annat 40-talet ”food trucks”.

Mer om vad som är på gång på Hawaii-ön Oahu: www.visit-oahu.com

2. Nu blommar det i den döda dalen…

Det är ett ganska ovanligt fenomen, som skedde senaste 2005, att det blir en superblomning på våren i Death Valley National Park i Kalifornien (USA). Det betyder att vildblommor tar över landskapet totalt. Men det gäller att ge dig av dit nu omedelbums, då säsongen bara är till april eller maj.

Mer om superblomningen, kika på följande sida där Alan Van Valkenburg ger sin bästa tips (han är Park ranger där):
visitcalifornia.com/feature/best-ways-see-death-valley-super-bloom

3. Thailand – Hårdare tag mot trafikförseelser i turistorter

I Thailand tar man nu krafttag mot trafikförseelser i åtta turistorter och målet är att öka säkerheten i trafiken i Pattaya, Chiang Mai, Chiang Rai, Ko Samui, Phuket, Hat Yai, Samut Prakan och Ayutthaya.

Det handlar om att kolla upp så att man följer lagar såsom exempelvis att inte köra på trottoarer, att ha säkerhetsbälte på sig, att ha hjälm (för motorcyklister) och att inte köra onykter:
tatnews.org/thai-authorities-to-tighten-law-enforcement-on-traffic-rules-at-eight-major-tourist-destinations

4. Topp fem surfstränder i Sydney

Badvakten Trent Maxwell är 24 år och vaktar på Bondi Beach i krokarna av Sydney. Här är hans topplista över de fem bästa surfstränderna i Sydney-området (och föga överraskande toppar Bondi hans lista…):

1. Bondi Beach, NSW
2. Maroubra Beach, NSW
3. Manly Beach, NSW
4. Cronulla Beach, NSW
5. Avalon Beach, NSW

5. Högt belägen grönska mitt i Melbourna

I Melbourna (Australien) skall man bygga en grönskande park högt uppe i luften. Melbourne Skypark skall bli 2 000 kvadratmeter stor, vara belägen uppe på en byggnads tak (som även då bjuder in till utsikt över staden runtomkring) och planeras att öppnas under 2018:
www.melbournequarter.com/news/news/mq-living

 

Flyg billigt ut i världen

6. Bäst inom turism i England

Visit England har haft en tillställning där de prisat de bästa inom turism just nu i England och bland annat fick Gold Yorebridge House (beläget i Bainbridge, Leyburn) pris som bästa ”Small Hotel of the Year” och en annan pristagare var The Fleece Inn (i Bretforton, Worcestershire) som blev prisad som bästa ”Tourism Pub of the Year”. En tredje pristagare var Trevose Harbour House (i St Ives, Cornwall) som bästa ”Bed & Breakfast / Guest Accommodation”.

På följande sida hittar du alla pristagare i många fler kategorier (varje kategori hade en guldpristagare, silver och brons). Helt enkelt tips på bra ställen för din nästa resa till England:
www.visitenglandawards.org/about-home/winners/winners-2016

7. Prenumerera och tävla om brittisk resa

Just nu lottar Visit Britain ut en resa bland de som anmäler sig till deras nyhetsbrev. Den lyckliga vinnaren får bland annat flyg, sex nätters boende, teaterbiljett:
www.visitbritain.com/gb/en/imagination

8. Kombibiljetter till tre stora museer i Madrid

Den som vill besöka tre världsberömda museer i Madrid (Spanien) kan spara på inträdet genom att köpa kombinationsbiljetten Paseo del Arte. Med den får du 20 procent rabatt jämfört med om du betalat normalt inträde på vart och ett av museerna. Biljetten kostar 27,20 euro och gäller som inträde på Museo Nacional del Prado (normalpris 14 euro), Museo Reina Sofía (normalpris 8 euro) och Museo Thyssen-Bornemisza (normalpris 12 euro). Mer info:
www.museoreinasofia.es/en/visit/buy-tickets/paseo-arte-ticket

9. Två gratismuseer i Madrids tunnelbana

Det finns även två gratismuseer i stadens tunnelbana (du lär dock få betala avgift för att komma in i själva tunnelbanan). I stationen Opera finns Madrids största underjordiska arkeologioska museum och på en golvyta av 200 kvadrat finns delar av en stor fontän (Canos del Peral Fountain), lämningar av en akvedukt (Amaniel Aqueduct) och delar av ett gammalt avslopssystem (Arenal Sewer). Man har öppet fredag till söndag klockan 11-13 och 17-19. även vid stationen Carpetana finns saker att se och du kan så göra dagligen under stationens normala öppettider. Mer fakta om de båda museerna på:
www.metromadrid.es/en/viaja_en_metro/Museums

10. Ny busslinje mellan Tyskland och Kroatien

Panturist Deutsche Bahn IC introducerar nu på fredag en ny internationell busslinje i Europa. Den går mellan Kroatien och Tyskland och närmare bestämt ser rutten ut såhär: Split – Trogir – Sibenik – Vodice -Biograd – Zadar – Zagreb – Ljubljana – Munchen. Avgångar lär bli varje dag.

www.panturist.hr/en

 

Världens billigaste boende

11. På jordenrunt.nu hittar du 897 spännande reselänkar

 

 jordenrunt.nu  –  Prenumerera  –  Arkiv  –  Respodd  –  Facebook  –  Twitter  –  Linkedin

 

Läs fler Nyhetsbrev från jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *