Brev 24 – 1 dec 2015

Innehåll: Boende med panoramautsikt över Masai Mara, Konstmuseum i San Francisco återöppnar, Tävla om exklusiv Bond-upplevelse, Så skyddar man djur i Masai Mara, Bästa hotellet finns i Köpenhamn, Gratis konstkväll på Hawaii, Ät riktigt gott i Chile, Sätt tänderna i god mat i Trang, När solen inte syns i Indonesien, Så firar du nyåret runt om i Australien…

 

Provläs Brev Nr 24 – 1 december 2015

 jordenrunt.nu  –  Prenumerera  –  Läs brevet online  –  Respodd  –  Facebook  –  Twitter
Boka billiga hotell
Nyhetsbrevet från resesajten jordenrunt.nu har tusentals läsare
(resenärer såklart och även resejournalister och resebranschfolk).
Starta eller avsluta prenumeration: www.jordenrunt.nu/nyhetsbrev
Redaktör och skribent: Robert Karlssonres@jordenrunt.nu
Annons (på sajt och i nyhetsbrevet): www.jordenrunt.nu/annons
Tusentals spännande restips: www.jordenrunt.nu

 

Stolt Sponsor av Nyhetsbrevet:
MediService Vaccination – Twinrix 450:- Dukoral 200:- Fler priser
Vaccination + rådgivning. Drop-in. Ölandsg 42 (Skanstull), Stockholm

Restips, nytt podcastavsnitt och nya reseföretag

Du har väl inte missat senaste avsnitt av jordenrunts spännande podcast om resor. Intervju med naturvårdsfotografen Lisa Sihlberg och vi pratar både resande och fotografering:
www.jordenrunt.nu/resa/respodd

Skall under dagen lägga upp 20-talet nya och spännande reseföretag på sidan med fakta om Svenska Reseföretag. Suverän sida för dig som planerar att köpa flygbiljett, rundresa, boka billigt boende eller vaccinera dig inför resan: www.jordenrunt.nu/resa/reseforetag

Härunder heta restips och resenyheter från vår underbara resevärld!

Innehåll – Brev Nr 24 – Lördag den 1 december 2015

 

 1. Respodd #5 2015 – Fotograf Lisa Sihlberg
 2. Boende med panoramautsikt över Masai Mara
 3. Läs om hur man skyddar djur i Masai Mara
 4. Bästa hotellet finns i Köpenhamn
 5. Tävla om exklusiv Bond-upplevelse i London

 6. Konstmuseum i San Francisco återöppnar till våren
 7. Ännu fler reselänkar för New York
 8. Gratis konsteftermiddag en gång i månaden på Hawaii
 9. Ät riktigt gott i Chile
10. Tren a las Nubes – Molntåget i Argentina

11. Sätt tänderna i god mat i Trang
12. Ekovänligt hostel i Indien
13. När solen inte syns i Indonesien
14. Bo hos familj i fiskeby i Vietnam
15. Så firar du nyåret runt om i Australien
16. Bussluffa i Australien

 


 jordenrunt.nu  –  Prenumerera  –  Arkiv  –  Respodd  –  Facebook  –  Twitter  –  Linkedin
Billig Reseförsäkring

1. Respodd #5 2015 – Fotograf Lisa Sihlberg

Jag träffar naturvårdsfotograf Lisa Sihlberg och vi pratar ekoturism, smultronställen i världen (bland annat Sumatra) och hur man får bättre bilder på resan (dels om du fotar med separat kamera, men även om du använder mobilens kamera). Lyssna på avsnittet här:
www.jordenrunt.nu/resa/respodd/respodd-avsnitt-5-2015-lisa-sihlberg

2. Boende med panoramautsikt över Masai Mara

Sedan i somras finns en ny sorts övernattning i nationalparken Masai Mara i Kenya. Det är en ”svävande lodge” byggd på långa pålar. Det är en sorts tält-boende, men mycket lyxigare än vanliga tält. Alltså byggda på altaner uppe på pålar och tak och tre sidor är av tältduk. Den fjärde sidan, med magisk utsikt ned mot Masai Mara (300 meter nedanför), har tio meter breda fönster från golv till tak. Således fantastisk utsikt och stor boyta. Som du kanske redan har anat, är priset ganska högt (750 dollar per natt):
www.angama.com/stay/tented-suites

3. Läs om hur man skyddar djur i Masai Mara

Masai Mara Wildlife Conservancies Association arbetar med att bevara och beskydda djuren i Masai Mara och de har precis lanserat första utgåvan av sitt nya magasin: Voice of the Mara. Här kan du läsa om deras olika projekt och lära dig mer om Masai Mara:
www.flipsnack.com/flip-preview/fd1ioa2yn

4. Bästa hotellet finns i Köpenhamn

Nimb Hotell i Köpenhamn (Danmark) blev byligen utnämnt till ”Hotel Of The Year 2015” av organisationen ”Small Luxury Hotels of the World”. Det var sammanlagt 520 hotell från 82 länder som var med om konkurrerade om denna utmärkelse.
www.tivoli.dk/da/om/presse/pressemeddelelser/2015/nimb+hotel+er+hotel+of+the+year+2015
hotel.nimb.dk/da

5. Tävla om exklusiv Bond-upplevelse i London

Visit Britain har en tävling, där priset är en exklusiv Bond-upplevelse för två personer i London. I priset ingår flyg (tur-och-retur), boende på Radisson Blu Edwardian Hotel i centrala London, två dagar där vinnaren disponerar en Aston Martin med privatchaufför, middag för två på Rules Restaurant, privat champagne-besök på Madame Tussauds, gratis inträde på tre London-attraktioner och åkkort för Londons lokaltrafik. Sista dag att tävla är 13 december 2015:
lovewall.visitbritain.com/en/1101/bond

 

Flyg billigt ut i världen

6. Konstmuseum i San Francisco återöppnar till våren

I San Francisco (USA) har Museum of Modern Art (konstmuseum) varit stängt sedan slutet av 2013 och detta på grund av att man bygger ut och dubblar sin yta. Och i mitten på maj nästa år skall allt vara klart och man kan återigen välkomna besökare att njuta av tusentals konstverk (sammanlagt har man närmare 30 000 verk). På följande sida kan du bland annat se (till exempel genom virtuella rundtur) hur arbetet går till med att bygga ut:
www.sfmoma.org/visit

7. Ännu fler reselänkar för New York

Har lagt till ytterligare några länkar till turistsajter för New York. Så planerar du ett besök i New York, surfa vidare till denna sida först för att kika på 30-talet länktips:
www.jordenrunt.nu/resa/new-york

8. Gratis konsteftermiddag en gång i månaden på Hawaii

Den första fredagen varje månad har Hawaii State Art Museum specialevent mellan klockan 16 och 19. Kika på konst, lyssna på livemusik och det är gratis inträde. Du hittar Hawai‘i State Art Museum på nr 250 S Hotel St i Honolulu:
sfca.hawaii.gov/blog/ai1ec_event/first-friday-ruth-freedman

9. Ät riktigt gott i Chile

Det finns flera anledningar att besöka Chile, till exempel för att äta och dricka gott. I mars och april vankas det många skördefester med vinprovning i centrala Chile. Och året om i Chile bjuds det på läckerheter från havet, en specialitet är ”parmesan machas” (musslor) eller en från landbacken är “barros luco” (macka med biff och smält ost). Fler gastronomiska tips för Chile finner du på:
chile.travel/en/blog/10-gastronomical-reasons-must-visit-chile

10. Tren a las Nubes – Molntåget i Argentina

Jag har uppdaterat sidan med fakta och prisuppgifter för att åka med det spektakulära molntåget i Argentina. Tåget passerar 29 broar och 13 viadukter, åker genom 21 tunnlar och avverkar fyra spiral- och sicksacksektioner:
www.jordenrunt.nu/resa/latinamerika/2015/11/26/argentina-magiskt-tag-upp-bland-molnen

 

Världens billigaste boende

11. Sätt tänderna i god mat i Trang

Trang i södra Thailand lockar med god mat och till exempel lockar staden med följande maträtter:

”Khanom Chin” betyder risnudlar med fisksås (fish curry sauce) och bland annat är stadens nattmarknad en bra plats för att provsmaka denna populära rätt. Och på Khiang Chuan Chim Restaurant kan du inhandla en skål med exempelvis krabba och rosa nudlar.

Fler tips på gott att sätta tänderna i på:
www.tatnews.org/trang-offers-tasty-thai-treats-for-food-lovers

12. Ekovänligt hostel i Indien

Jugaadus’ eco hostel har ett ganska skönt eko-tänk när det gäller att bygga upp sitt hostel. Mycket av inredningen är återanvänt material, man erbjuder renat dricksvatten i återanvända platsflaskor och köper lokala matvaror:
www.jordenrunt.nu/resa/asien/2015/11/23/indien-ekovanligt-hostel-i-amritsar

13. När solen inte syns i Indonesien

Den 9 mars 2016 förmörkas solen och är du i Indonesien då, finns många bra möjligheter att se när solen sakta förmörkas och sedan går tillbaka till att synas igen. Bra platser i Indonesien kommer att vara centrala Sulawesi och ön Ternate (bland annat planerar till exempel NASA att kika på solförmörkelsen från Ternate):
www.indonesia.travel/news/detail/2080/where-to-watch-the-total-solar-eclipse-in-indonesia-on-9-march-2016

14. Bo hos familj i fiskeby i Vietnam

Ett spännande homestay i Vietnam är Cham Island Homestays. Där bor du hos en familj i en liten fiskeby och får ta del av det dagliga livet i byn och invånarna i byn tjänar således på ditt besök:
www.jordenrunt.nu/resa/asien/2015/11/19/vietnam-bo-hos-familj-i-fiskeby

15. Så firar du nyåret runt om i Australien

Befinner du dig i Australien och vill ha tips på nyårsafirande, då har följande sida fakta om nyårsfestligheter i Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide, Canberra, Perth, Darwin och Hobart (Tasmanien).

Mycket roligt erbjuds, till exempel se (tillsammans med ca 1,5 miljoner människor) nyårsfyrverkeri över Sydney Harbour klockan 21 och midnatt. I Brisbane står Story Bridge i fokus och över denna bro färgas natthimlen av fyrverkerier. Även i Melbourna samlas man kring vattnet för att kika på fyrverkerier och sisådär 600 000 personer brukar samlas kring Yarra River.
www.australia.com/en/news/2015/october/celebrate-new-years-eve-all-over-australia.html

16. Bussluffa i Australien

Det finns många bra sätt att ta sig runt i Australien och ett av de mest populära sätten är via buss. Och det finns ett antal bussbolag som erbjuder olika varianter av busspass. Följande sida har fakta om busspass som fyra bussbolag erbjuder.
www.jordenrunt.nu/resa/reseplanera/bussluffa/2015/11/17/busslinjer-och-busspass-i-australien

 

 jordenrunt.nu  –  Prenumerera  –  Arkiv  –  Respodd  –  Facebook  –  Twitter  –  Linkedin

 

Läs fler Nyhetsbrev från jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *