Upplev Big 7 i Sydafrika

De flesta av er känner väl till uttrycket ”Big 5” inom safari i Afrika, nämligen att se de fem giganterna elefant, lejon, noshörning, buffel och leopard (ursprungligen handlade det dock om att jaga dessa fem stora).

big5

I Addo Elephant National Park i Sydafrika har man utökat skaran med stora sevärdheter och lagt till vithaj och southern right whales (alltså en art av jättevalar). Och i denna nationalpark kan du stoifta bekantskap med alla sju: (som täcker in både land och hav) stöta på the Big Seven, även om det krävs en del ihärdighet och våghalsighet för att kika på elefant, noshörning, lejon, buffel, leopard, val och vithaj.

big5-plus-2

Planera ett besök i Addo Elephant National Park på följande sidor:
www.sanparks.org/parks/addo
/www.addotourism.co.za/seeing-the-big-seven

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *