Indien – Taxibolag med kvinnliga chaufförer i Mumbai

I Mumbai (Indien) finns ett par taxibolag med bara kvinnliga chaufförer, som bland annat är tränade i självförsvar och pratar bra engelska. För framförallt kvinnliga resenärer kan det nog kännas lite säkrare att åka med dem, men rent generellt kan nog alla resenärer ha nytta av dem.

Till exempel finns Priyadarshini Taxi och naturligtvis har de bara kvinnliga chaufförer. Det kör i hela staden och även till och från flygplatsen. Plus att man även kan hyra dem för längre resor eller stadsrundturer.

Deras chaufförer har träning i självförsvar, pratar bra engelska och brukar även följa med in på exempelvis hotell för att se till att allt går bra. Kostnaden att åka med dem är 250 indisk rupie (ca 31 kr) för de första tio kilometerna och därefter 21 rupie (ca 2,20 kr) per ytterligare kilometer. Dessa priser gäller under dagtid mellan klockan 06:00 och till midnatt. Under nattetid är kostnaden 350 rupie (ca 44 kr) respektive 25 rupie (ca 3,10 kr):
www.priyadarshinitaxi.com/fares.php

 

Det andra bolaget är Viira Cabs och de har lite större bilar (liknande minibuss) och att åka med dem kostar 28 rupie (ca 3,50 kr) för den första kilometern och därefter 21 rupie (ca 2,60 kr) per ytterligare kilometer. Priset gäller mellan klockan 6 och 22. På natten är det 37 rupie (ca 4,60 kr) respektive 28 rupie (ca 3,50 kr):
www.viiracabs.com/women-taxi-service.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *