Brev 18 – 7 sep 2015

Innehåll: Kaffe och bulle på Fika House i Kina, Ny turistsajt för Indonesien, Extra flyg med Qatar Airways, Gratistips för Wellington, Kampanj – Gratisnatt på lyxcamp i Kenya, San Francisco Dining Guide, Restaurangfestival i Skottland, Bli inspirerad till en weekend i London med flera…

 

Provläs Brev Nr 18 – 7 september 2014

 jordenrunt.nu  –  Prenumerera  –  Läs brevet online  –  Respodd  –  Facebook  –  Twitter

Boka billiga hotell

Nyhetsbrevet från resesajten jordenrunt.nu har tusentals läsare
(resenärer såklart och även resejournalister och resebranschfolk).
Starta eller avsluta prenumeration: www.jordenrunt.nu/nyhetsbrev
Redaktör och skribent: Robert Karlssonres@jordenrunt.nu
Annons (på sajt och i nyhetsbrevet): www.jordenrunt.nu/annons
Tusentals spännande restips: www.jordenrunt.nu
 
Stolt Sponsor av Nyhetsbrevet:
MediService Vaccination – Twinrix 450:- Dukoral 200:- Fler priser
Vaccination + rådgivning. Drop-in. Ölandsg 42 (Skanstull)
 
Innehåll – Nr 18 – Måndag den 7 september 2015

 1. Kaffe och bullar på Fika House i Kina
 2. Trekka i Laos och gynna lokalbefolkningen
 3. Indonesien har nytt utseende på sin turistsajt
 4. Länktips som hjälper dig planera resan till Thailand
 5. Extra flyg med Qatar Airways från Stockholm mot Asien

 6. Planera Australienresan med heta länktips
 7. Nya Zeeland – Gratistips för Wellington
 8. kampanj – Gratisnatt på lyxcamp i Kenya
 9. Vandra genom jättelik kanjon i Namibia

10. Planera besöket i New York
11. San Francisco Dining Guide
12. Restaurangfestival i Skottland
13. Bli inspirerad till en weekend i London

 


 jordenrunt.nu  –  Prenumerera  –  Arkiv  –  Respodd  –  Facebook  –  Twitter  –  Linkedin

Billig Reseförsäkring

1. Kaffe och bullar på Fika House i Kina

Har du vägarna förbi den lilla staden Kaihua (provinsen Zhejiang i Kina), då kan du besöka ”Fika House” och ta en fika och bulle. Det handlar om en kinesisk kvinna som spenderade tid i Sverige som student (på Linköpings universitet) och väl tillbaka (efter att ha blivit klar med studierna) i sin hemort i Kina öppnade hon ett ”fik” och guest house med svenskt tema. Lings Fika House är vackert målat i gult och blått (såklart) och du hittar staden Kaihua ungefär tre timmar med snabbtåg från shanghai eller två timmar från Hangzhou.

Hittar ingen sajt för Lings Fika House, men en artikel från Svenska konsultatet i Shanghai:
www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Shanghai
/Aktuellt/Nyheter/Svensk-helg-i-Kaihua-sys

Du kan också kika på bilder på följande Facebooksida:
www.facebook.com/fikahouse/photos_
stream?ref=page_internal

2. Trekka i Laos och gynna lokalbefolkningen

Att trekka i Laos är kanske mindre vanligt än i exempelvis Thailand, men kanske just därför är laos ett ännu mer spännande alternativ. Och skall du trekka där, gör det då så att lokalbefolknbingen tjänar på ditt besök. Ett bra alternativ för att ordna trekkingturen tror jag kan vara “Fair Trek”, en organisation i Laos som består av bland annat representanter för småbyar. läs mer på:
www.jordenrunt.nu/resa/asien/sydostasien/2015/08
/26/trecka-i-laos-och-gynna-lokalbefolkningen

3. Indonesien har nytt utseende på sin turistsajt

Vad kan man roa sig med i Indonesien. Till exempel älskar jag att ge mig ut på båtluff där, med statliga rederiet pelnis skepp. Och att ge sig upp på vulkaner, för att titta på utsikt eller kika ned mot vackra vulkansjöar är inte heller dumt (keli Mutu är en makalös vulkan med tre vackert färgade sjöar). För att planera ett besök i Indonesien, kan du exempelvis surfa vidare till landets turistsajt. Som dessutom alldeles nyligen fått nytt utseende: www.indonesia.travel

4. Länktips som hjälper dig planera resan till Thailand

Vem längtar inte till Thailand. Speciellt nu när sommaren snabbt försvinner här i Sverige och hösten är i antågande med stormsteg. Då lockar det verkligen att bege sig ned till varma och leende Thailand. Och för den som vill ha inspiration inför en resa till Thailand, kika gärna på mina länktips. Där finns 20-talet tips på användbara sajter, till exempel landets turistsajt, Bangkoks turistsajt, flygplatssajter och ekoturismsajt. Plus exempelvis länkar till sajter om Koh Samui, Chiang Mai, Chiang Rai och Lamphun. Surfa vidare till jordenrunt.nu och bli inspirerad av Thailand: www.jordenrunt.nu/resa/thailand

5. Extra flyg med Qatar Airways från Stockholm mot Asien

Flygbolaget Qatar Airways utökar sin trafik mellan Stockholm och Doha under den kommande vintersäsongen. Tre extra flyg i veckan blir det (mellan december 2015 och mars 2016). Sammanlagt betyder det att flygbolaget har 13 avgångar per vecka från Stockholm till Doha och vidare till Asien, Afrika och Mellanöstern. De extra avgångarna sätts in på tisdagar, fredagar och söndagar och flygplanen som används är av typen Boeing 787 Dreamliner:
www.swedavia.se/arlanda/om-stockholm-arlanda-airport
/om-flygplatsen/nyheter/qatar-airways-utokar-avgangarna

 

Flyg billigt ut i världen

6. Planera Australienresan – glödheta länktips

Australien har mycket att erbjuda för en besökare och om du planerar din drömresa dit, då har jag plockat fram en liten hjälpavdelning för din reseplanering. Har nämligen samlat ihop 35 glödheta länktips för Australiens turistsajter. Bland annat länkar till statliga turistsajter för hela Australien, plus länktips om städer, delstater och nationalparker. Även en del specifika backpackersajter finns tips om:
www.jordenrunt.nu/resa/australien

7. Nya Zeeland – Gratistips för Wellington

I staden Wellington på Nya Zeeland finns en hel del saker att se och göra som är helt gratis. Helt enkelt perfekt för resenärer med aningens ansträngd resebudget, att kunna njuta av lite gratis saker att se och göra. Till exempel är det gratis att besöka nationalmuseet Te Papa och så går det att få en filminblick på minimuseet Weta Cave. Eller så kan konstälskaren njuta av City Gallery. Fler tips på:
www.wellingtonnz.com/discover/things-to-do/
sights-activities/best-things-to-do-for-free

8. Kampanj – En natt gratis på lyxcamp i Kenya

Just nu har lyxcampet Mahali Mzuri i Kenya en kampanj, vilket innebär att du kan bo tre nätter, men bara betala för två. Erbjudandet gäller till och med den 21 oktober 2015. Men vid övernattning i minst 4 nätter, kan erbjudandet utnyttjas fram till den 21 december 2015.
Dessutom en kampanj för barnfamiljer – gäller till och med den 21 december 2015 – där upp till två barn bor gratis med en eller två föräldrar i ett familjetält. Mer fakta om dessa kampanjer på:
www.virginlimitededition.com/en/mahali-mzuri/offers

9. Vandra genom jättelik kanjon i Namibia

The Fish River Canyon i Namibia är en av världens största naturliga kanjoner, där bland annat kanjonväggarna är närmare 500 meter djupa och därnere finns en legendarisk 85 km lång vandringsled. Fish River Hiking Trail är en riktig utmaning för dig som gillar att vandra:
www.jordenrunt.nu/resa/afrika/southern-africa/2015/
09/02/namibia-vandra-genom-jattelik-kanjon

 

Världens billigaste boende

10. Planera besöket i New York

Städernas stad – New York. Där finns allt och lite till. Sevärdheter, god mat, nöje och kultur. Skall du åka dit, men vill veta absolut allt som finns att se och göra. Då har jag damsugit cybervärlden efter de bästa turistsajterna för New York. Du hittar bland annat länktips till alla stadsdelars turitsajter, plus sajter om Chinatown och Little Italy. Dessutom länktips om tunnelbanan, färjor och grönskande parker:
www.jordenrunt.nu/resa/new-york

11. San Francisco Dining Guide

Den som vill äta gott i San Francisco och vill ha flera smakfulla tips på vart i staden man skall bege sig för att sätta tänderna i något riktigt gott, kan till exempel ladda hem och kika i San Francisco Dining Guide. Det hanlar om 32 fullmatade sidor med initierade tips:
www.sanfrancisco.travel/sites/sftraveldev.prod.
acquia-sites.com/files/TS-SFMagazine-FINAL.pdf

Ytterligare planering av besöket i San Francisco görs med fördel på:
www.sanfrancisco.travel

12. Restaurangfestival i Skottland

I oktober vankas det restaurangfestival i Edinburgh i Skottland. Vilket betyder att restauranger i staden erbjuder trerätters lunchmenyer för 15 pund och trerätters middagsmenyer för 25 pund. Alltså ett perfekt tillfälle att kombinera ett spännande besök i Edinburgh för att se stadens sevärdheter, med att äta gott till väldigt bra priser på restauranger i staden:
thisisedinburgh.com/things-to-do/edinburgh-
restaurant-festival/whats-happening

13. Bli inspirerad till en weekend i London

Visst är London är en underbar stad att besöka och att exempelvis bara ge sig ut på en stadsvandring är hur tungt som helst. Eller varför inte ta en rundtur genom staden, där du sitter med utsikt uppe i en dubbeldäckad buss. Det var bara två exempel på underbara saker du kan roa dig med i London. För mer inspiration, kika gärna på länktipsen om London jag samlat ihop:
www.jordenrunt.nu/resa/london

 

 jordenrunt.nu  –  Prenumerera  –  Arkiv  –  Respodd  –  Facebook  –  Twitter  –  Linkedin

 

Läs fler Nyhetsbrev från jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *