Brev 17 – 11 juli 2016

Innehåll: Upptäck nationalpark i Laos, Te-safari i Kenya, Stränder på Bali, Bo i kapsel i Sydney, Roligt för vuxna i New York, Gratis guidad tur i Galeries Lafayette, Anchoragemuseum bygger ut, Utsikt över Victoria, Två nya rutter i Zagreb app, Historiskt museum i Juneau, inspiration om Ottawa, 132 sidor om West Virginia, Grönare i Dolores park i San Francisco…

 

Provläs Brev Nr 17 – 11 juli 2016

Tusentals Restips som inspirerar Twitter från jordenrunt.nu jordenrunt på facebook Robert Karlsson på Linkedin Lyssna på Respodd
Boka billiga hotell
Nyhetsbrevet från resesajten jordenrunt.nu har tusentals läsare
(resenärer såklart och även resejournalister och resebranschfolk).
Bli jordenrunt-partner (pris från 616 kr år): www.jordenrunt.nu/annons


Redaktör och skribent: Robert Karlssonres@jordenrunt.nu

Prenumerera du också på nyhetsbrevet! Provläs fler nyhetsbrev


Stolt Sponsor av nyhetsbrevet:
 
MediService Vaccination Twinrix 450:- Dukoral 200:- Fler priser
Vaccination + rådgivning. Drop-in. Ölandsg 42 (Skanstull), Stockholm
10% studentrabatt för högskolestuderande med giltigt studentkort.
www.mediservice.se/vaccination

Glödheta Sommar-Restips från jordenrunt.nu!

Här har du ett somnmarhett nyhetsbrev från jordenrunt.nu, som förhoppningsvis kan ge dig inspiration inför kommande sommarresor eller till en resa under hösten.

Väl färdig med dagens brev, surfa gärna vidare till jordenrunt.nu, som dagligen får nya spännande tips för dig som vill ut i världen. Och vad det gäller själva resan, hittar du på jordenrunt.nu såklart även reseföretagen som kan hjälpa dig ut i världen

www.jordenrunt.nu/resa

Sommarhälsningar / Robert ”jordenrunt.nu” Karlsson
Och när du sedan är hemma från resan, skicka gärna in dina smultrontips från resmålet hit till nyhetsbrevet från jordenrunt.nu!

Innehåll – Brev Nr 17 – Måndag den 11 juli 2016


 1. Upptäck lite besökt nationalpark i Laos
 2. Sex stränder på Bali
 3. Bo i kapsel i Sydney
 4. Utsikt över Victoria
 5. Gratis guidad tur i Galeries Lafayette
 6. Två nya rutter i Zagreb app

 7. Barnsligt roligt för vuxna i New York
 8. Museum i Anchorage bygger ut
 9. Historiskt museum på ny plats i Juneau
10. 132 sidor om West Virginia
11. Grönare i Dolores park i San Francisco
12. inspiration om Ottawa

13. Te-safari i Kenya

14. Ännu fler glödheta Restips!

Tusentals Restips som inspirerar Twitter från jordenrunt.nu jordenrunt på facebook Robert Karlsson på Linkedin Lyssna på Respodd
Billig Reseförsäkring

Prenumerera du också på nyhetsbrevet! Provläs fler nyhetsbrev

1. Upptäck lite besökt nationalpark i Laos

Jag hittade ett nationalparkstips för Laos på sajten Travelfish och det verkar vara en ganska sparsamt besökt nationalpark, som bara ligger fyra mil nordöst om Vientiane. Phou Khao Khouay National Park bjuder bland annat på djungel, floder och vattenfall. Plus ett antal ganska höga berg som mäter en bit över 1 600 meter. En hel massa tips för denna nationalpark, plus bilder, finns på:
travelfish.org/sight_profile/laos/vientiane_and_surrounds/vientiane/vientiane/3358?awt_l=Gdxs6&awt_m=3gyU52A_oE4pyPl

2. Sex stränder på Bali

Om du vill ta dig bort från de stora strandområdena på ön Bali i Indonesien, till exempel Kuta, Sanur eller Nusa Dua, här är tips på sex lite mindre kända strandområden:

1. Balangan Beach
2. Dreamland Beach
3. Suluban Beach
4. Amed Beach
5. Pandawa Beach
6. Pemuteran Beach

Se bilder om mer fakta på:
indonesia.travel/en/post/6-secluded-white-beaches-invite-you-to-the-enchanting-island-of-bali

3. Bo i kapsel i Sydney

I mitten av november kommer Sydney (Australien) få sitt första ”kapsel” hotell. Detta är ett boende med rötter i Japan, där ”rummet” inte är större än madrassen (som en inbyggd våningssäng helt enkelt). Jag har bott i Capsule Hotel flera gånger i Japan och det är fantastiskt bra (du betalar bara för själva sovytan kan man säga, ca 2 x 1 meter och ca 1 meter högt). I Sydney kommer det kosta 40-60 AUD per natt (vilket lär vara billigare än ett singelrum på vandrarhem):
www.thebyte.com.au/sydney-get-first-ever-capsule-hotel

4. Utsikt över Victoria

Om du söker svalka och utsikt under ett besök i delstaten Victoria i Australien, då kan du styra färden upp till utsiktsplatsen the Pinnacle i Grampians National Park. Eller ta dig till Reeds Lookout and Balconies, som finns i samma nationalpark. Ett tredje alternativ är One Tree Hill Lookout i Ararat Hills Regional Park. Mer fakta och fler utsiktstips finns på:
www.visitgrampians.com.au/see-do/nature-wildlife/scenic-lookouts

5. Gratis guidad tur i Galeries Lafayette

I sommar kan du ta en historisk rundtur i modevaruhuset Galeries Lafayette i Paris (Frankrike). Varje torsdag fram till den 18 augusti bjuds det på en gratis guidad rundtur (på engelska och som tar en timma) genom varuhuset som funnits i hundra år:
haussmann.galerieslafayette.com/evenements/en/Events/Culture/Take-a-historic-tour-around-Galeries-Lafayette

6. Två nya rutter i Zagreb app

Mobilappen ”Zagreb Be There” som kommer från Zagreb Tourist board, har fyllts på med två nya rutter: Nightlife och Foodie. Sammanlagt har denna app nu tips på åtta olika rutter i staden.

Den nya rutten ”Nightlife” har som namnet antyder en massa tips för en partykväll i Zagreb och det sångaren från bandet Elemental som bjuder på partytipsen.

Den andra nya rutten ”Foodie” är sammanställd av bloggerskan Jelena Iva Nikolić och hon tipsar om sina matfavoriter i staden, till exempel Cogito Coffee Shop och Dežman Bar.
www.infozagreb.hr/news/nightlife-and-foodie-new-routes-in-the-application-zagreb-be-there&lang=en&lang=en&ref=112

Tusentals Restips som inspirerar Twitter från jordenrunt.nu jordenrunt på facebook Robert Karlsson på Linkedin Lyssna på Respodd

Prenumerera du också på nyhetsbrevet! Provläs fler nyhetsbrev

7. Barnsligt roligt för vuxna i New York

I New York finns en massa roliga aktiviteter som tar fram barnasinnet inom dig. Till exempel trampa iväg på vattnet i en paddelbåt på Meadow Lake i Queens, spela flipper (tills du svimmar) på en mängd 80- och 90-tals flipperspel hos Milo’s Yard eller susa fram i hög fart på Coney Island Raceway. Mer fakta och fler tips på:
www.timeout.com/newyork/things-to-do/the-best-kid-style-fun-for-grownups?cid=eml~US_NYC~NL~1400943188~~CTA~

8. Museum i Anchorage bygger ut

I Alaska byggs det ut på Anchorage Museum och hösten 2017 kommer en ny avdelning på museet öppna och visa upp över 200 konstverk från museets digra samlingar. Dessutom kommer den nya delen av museet innebära ännu större interaktiva avdelning. Under hela byggtiden kommer museet hålla öppet som vanligt:
www.anchoragemuseum.org/visit

9. Historiskt museum på ny plats i Juneau

Alaska State Museum (även kallat State Library Archive and Museum) har öppnat på sina nya plats i Juneau (i Alaska såklart) Här kan du få veta det mesta om konst och historia i Alaska och man har öppet dagligen klockan 9-17:
museums.alaska.gov/lam/slam.html

10. 132 sidor om West Virginia

På följande sida kan du bläddra online i en 132 sidors guide till West Virginia (USA) och få tips och inspiration inför en resa dit:
gotowv.com/explore/travel-guide-request/online-travel-guide

11. Grönare i Dolores park i San Francisco

I San Francisco (USA) har parken Dolores Park fått ett nytt utseende och bjuder nu på extra fina gräsmattor, palmer och möjligheter till bland annat picknick. Läs mer om Dolores Park på följande sida:
sfrecpark.org/destination/mission-dolores-park

12. inspiration om Ottawa

Om du är nyfiken på staden Ottawa i Kanada och vill få en dos inspiration (och kanske resfeber), då kan du exempelvis kika på deras 68-sidiga turistbroschyr fylld med tips på sevärdheter, mat och shopping. Du hittar den online på följande sida:
www.joomag.com/magazine/ottawa-tourism-visitor-guide-ottawa-visitors-guide-2016-2017/0998649001462462600?short

Tusentals Restips som inspirerar Twitter från jordenrunt.nu jordenrunt på facebook Robert Karlsson på Linkedin Lyssna på Respodd

Prenumerera du också på nyhetsbrevet! Provläs fler nyhetsbrev

13. Te-safari i Kenya

Safarilandet Kenya är en av världens största exportörer av te och samtidigt världskänt för sina kaffebönor av hög kvalitet. Oavsett vilken del av landet du besöker kan en safariupplevelsen på savannen, kombineras med en tur till någon av de lokala plantagerna.

De flesta förknippar ordet safari med vilda djur som lejon och zebror. Men ordet safari betyder ”resa” eller ”rundtur” på swahili, och en safari genom de kenyanska te- och kaffeplantagerna är en alldeles utmärkt ersättning till de traditionella safariupplevelserna i nationalparker.

Det är inte många som vet att Kenya är en av världens störa exportörer av te. Placeringen vid ekvatorn och de många högländerna runt Rift Valley, som har regelbundna regnskurar och kylig luft, ger Kenya utmärkta förutsättningar för att odla te.

Mer än 100 000 hektar, eller 200 000 fotbollsplaner, av landet är täckt av över en miljard tebuskar, som tillsammans producerade 300 000 ton te förra året. Har du under ett besök i Kenya lust att lära dig mer om teodling och olika tesorter, finns många möjligheter att besöka en kenyansk teplantage. I det västliga höglandet ligger bland annat den lilla byn Kericho, som anses vara ett av Kenyas mest bördiga områden, med en lång tradition av teodling.

Längre söderut, mot Nairobi, ligger byn Limuru, som också har idealiska vägförhållanden för teproduktion. På plantage Kiambethu Tea Estate, som byggdes på 1900-talet av två engelska familjer, hålls guidade turer där du kan se teet plockas, njuta av utsikten mot Ngong-bergen och lära dig mer om teets historia. Du kan även få tillfälle att möta de söta colobus-aporna som lever i områdena runt plantagerna. Vistelsen avslutas med en frukostmeny på havsgrönsaker eller klassiskt, engelskt afternoon tea.
www.magicalkenya.com/what-to-do/special-interest/agro-tourism

Tusentals Restips som inspirerar Twitter från jordenrunt.nu jordenrunt på facebook Robert Karlsson på Linkedin Lyssna på Respodd
Världens billigaste boende

14. De senaste Restipsen på jordenrunt.nu

Tusentals Restips som inspirerar Twitter från jordenrunt.nu jordenrunt på facebook Robert Karlsson på Linkedin Lyssna på Respodd
Flyg billigt ut i världen

Prenumerera du också på nyhetsbrevet! Provläs fler nyhetsbrev

 

Läs fler Nyhetsbrev från jordenrunt.nu:

 
Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *