Brev 23 – 7 nov 2015

Innehåll: Vandra 268 meter över Sydney, Kampanj på rundtursbuss i Macau, Tävla om besök på Komodo, Hotellkampanj i Bangkok, 500-årig öllag i Tyskland, Tävla om lyxigt besök i Skottland, Nytt hundspannsmuseum i Alaska, Ny ziplinefärd i Alaska. Nationalparkskampanj i Sydafrika, Topp Tio prisvärda platser att besöka…

 

Provläs Brev Nr 23 – 7 november 2015

 jordenrunt.nu  –  Prenumerera  –  Läs brevet online  –  Respodd  –  Facebook  –  Twitter
Boka billiga hotell
Nyhetsbrevet från resesajten jordenrunt.nu har tusentals läsare
(resenärer såklart och även resejournalister och resebranschfolk).
Starta eller avsluta prenumeration: www.jordenrunt.nu/nyhetsbrev
Redaktör och skribent: Robert Karlssonres@jordenrunt.nu
Annons (på sajt och i nyhetsbrevet): www.jordenrunt.nu/annons
Tusentals spännande restips: www.jordenrunt.nu

 

Stolt Sponsor av Nyhetsbrevet:
MediService Vaccination – Twinrix 450:- Dukoral 200:- Fler priser
Vaccination + rådgivning. Drop-in. Ölandsg 42 (Skanstull), Stockholm

Nya reseföretag och fotomässa

Här kommer veckans nyhetsbrev från jordenrunt.nu. Man får hoppas att det skall inspirera till upptäcktsresor ut i världen. Och när ni läst klart nyhetsbrevet, besök gärna jordenrunt sajten. Där händer saker hela tiden (ny restips dagligen till exempel). Jag har även precis lagt in 29 nya spännande reseföretag på sidan med fakta om svenska reseföretag. Perfekt för dig som planerar att köpa flygbiljett, rundresa eller boka boende: www.jordenrunt.nu/resa/reseforetag

Har ni sedan tid över, gillar resefotografering och är lokaliserade i Stockholmsregionen, gör ett besök på Fotomässan nu i helgen. Hålls på Stockholmsmässan i Älvsjö och brukar vara fantastiskt spännande. Till exempel ställer flera kameratillverkare ut och visar upp nya kameror. Och än mer spännande är alla duktiga djur-, natur- och resefotografer som håller föredrag och visar upp bilder och berättar om hur de fotograferar. Väldigt spännande och lärorikt för den som gillar fotografering. Jag vallfärdar så klart dit och tänkte bland annat intervjua lite fotografer och självklart lyssna på föredrag.

Innehåll – Brev Nr 23 – Lördag den 7 november 2015

 

 1. Kina – Kampanj på rundtursbuss i Macau
 2. Ekoturistiska länktips för Kambodja
 3. Tävla om besök på Komodo
 4. Hotellkampanj i Bangkok
 5. Australien – Vandra 268 meter över Sydney

 6. 500-årig öllag i Tyskland
 7. Tävla om lyxigt besök i Skottland
 8. Emirates Air Line över London för några pund
 9. Nytt hundspannsmuseum i Alaska
10. Ny ziplinefärd i Alaska

11. Nationalparkskampanj i Sydafrika
12. Tips på kurser för att bota flygrädsla
13. Topp Tio prisvärda platser att besöka

 


 jordenrunt.nu  –  Prenumerera  –  Arkiv  –  Respodd  –  Facebook  –  Twitter  –  Linkedin
Billig Reseförsäkring

1. Kina – Kampanj på rundtursbuss i Macau

I Macau (Kina) lanserades i somras tre bussrundturer genom staden och nyligen gjorde man om dessa rundturer lite. Nu är det två olika rundturer som erbjuds och kostnaden för ett dagspass är 100 mop (ca 105 kr) och då går det att hoppa av och på hur mycket man vill längs vald rutt. Och vid varje stopp finns möjlighet att ge sig ut på stadsvandring. Fram till den 31 december 2015 har de dessutom en kampanj, som innebär att om du köper busspass för en rutt, får du dessutom ett pass gratis för den andra rutten. Mer fakta om de olika rundtursrutterna och vad som ingår på:
en.macautourism.gov.mo/plan/walking_tours.php?id=2601

2. Ekoturistiska länktips för Kambodja

Vill du göra gott under ditt besök i Kambodja, kika på följande sida där jag samlat ihop länkar till ekovänliga organisationer i Kambodja som kan hjälpa dig med utfärder och boende. En del av organisationerna låter all vinst från verksamheten gå tillbaka till lokalbefolkningen, bland annat genom olika projekt. En del av andra reseföretagen låter en del av vinsten från verksamheten gå till sociala projekt (plus att de anställer lokalbefolkning som exempelvis guider). Kika på länktipsen här:
www.jordenrunt.nu/resa/kambodja

3. Tävla om besök på Komodo

Indonesiens turistmyndighet har just nu en stor tävling där tio lyckliga vinnaren får besöka drakön Komodo i Indonesien (tur-och-retur flyg, två hotellnätter, mat och fickpengar). Deltar gör du genom att göra en liten webbvideo på en minut där du motiverar varför du skall bli en vinnare och sista dag att delta är den 26 november (sedan är resan i början av december):
www.indonesia.travel/inatopbucketlist

4. Hotellkampanj i Bangkok

Till och med den 15 december 2015 erbjuder tre hotell i Bangkok (Thailand) kampanjen “Bangkok We Love”. Vilket innebär 55 procent rabatt på boende och automatisk uppgradering av rumstyp. Gäster får även ett gratis dagspass på BTS Sky Train och en rabattcheck på tusen baht på hotellens spa-avdelningar.
www.tatnews.org/grande-centre-point-hotels-offer-bangkok-we-love-promotion

5. Australien – Vandra 268 meter över Sydney

Den som inte lider av höjdskräck, kan ta sig ut på utsidan av Sydney Tower, 268 meter upp i luften och titta på utsikten över staden:
www.jordenrunt.nu/resa/oceanien/2015/11/01/australien-vandra-260-meter-over-sydney

 

Flyg billigt ut i världen

6. 500-årig öllag i Tyskland

Visste du om att den 23 april 2016 är det 500-års jubileum i Tyskland för deras lag om hur man brygger öl. Enligt denna lag får man bara brygga öl på vatten, humle och malt.

I Augsburg hittar du bryggeriet “Riegele”, som startades 1386 och lär vara världens äldsta bryggeri.

I Heidelberg, finns ett gammalt klosterbryggeri med 15 munkar, vars enda uppgift är att brygga öl enligt klostrets gamla recept.

Mer om ölupplevelser i Tyskland på: www.historicgermany.travel/beer

7. Tävla om lyxigt besök i Skottland

Om du vill vara med och tävla om ett spännande besök i Edinburgh (Skottland), då kan du delta i en tävling där ett lyxigt besök i Edinburgh ligger i potten för vinnaren. I priset (som gäller för fyra personer) ingår att göra sitt eget gin på Edinburgh Gin Distillery & Visitor Centre, bo två nätter på The No.15 Rutland Street Hotel Apartment och sätta tänderna i en trerätters middag. På följande sida kan du delta i tävlingen:
thisisedinburgh.com/win-a-taste-of-edinburgh

8. Emirates Air Line över London för några pund

I London går det att åka Emirates Air Line. En billig och snabb resa. Okej – det handlar inte om flygbolaget Emirates – utan om en 1,1 km kabinbana i London Docklands, mellan Emirates Royal Docks (North Terminal) och Emirates Greenwich Peninsula (South Terminal):
www.jordenrunt.nu/resa/europa/2015/11/04/emirates-air-line-over-london-for-nagra-pund

9. Nytt hundspannsmuseum i Alaska

Alaska (USA) och speciellt runt Fairbanks, är lite av ett mecka för att åka hundspann och nu finns även ett hundspannsmuseum. Nya Bouchard’s International Dog Mushing and Sled Museum i centrala Fairbanks, visar upp tusen föremål (exempelvis gamla slädar).
www.facebook.com/dogmushingmuseum

Planera besöket i Fairbanks på: www.explorefairbanks.com

10. Ny ziplinefärd i Alaska

I Denali National Park (Alaska) blir det premiär för Denali Park Zipline till sommaren 2016. Det handlar om åtta ziplinor uppspända mellan träd (att susa utför), plus sex hängbroar och hela upplevelsen kommer ta cirka tre timmar och kosta 139 dollar (ca 1 193 kr) för vuxna och 99 dollar (ca 850 kr) för barn.

 

Världens billigaste boende

11. Nationalparkskampanj i Sydafrika

South African National Parks (SANParks) erbjuder 25 procent rabatt på boende och camping i olika nationalparker. Rabatten gäller för boende under perioden 1-8 december 2015 (boka senast den 7 december). Följande nationalparker har denna rabatt: Agulhas National Park, Augrabies Falls National Park, Bontebok National Park, Garden Route National Park, Golden Gate Highlands National Park, Kruger National Park, Mapungubwe National Park, Marakele National Park och Richtersveld National Park. Mer info på:
sanparks.org/about/news/default.php?id=56521

12. Tips på kurser för att bota flygrädsla

Jag har uppdaterat sidan med tips och fakta om kurser och föredrag om flygrädsla. Så om du (likt mig) inte gillar att flyga, kika på följande sida om du vill ha lite tips på hur du skulle kunna gå tillväga för att komma tillrätta med flygrädslan:
www.jordenrunt.nu/resa/kurser-flygredd

13. Topp Tio prisvärda platser att besöka

Lonely Planet har tagit fram en topplista för 2016, över de tio mest prisvärda platserna att besöka…

1. Estland
2. Ho Chi Minh City och Hanoi, Vietnam
3. Östafrika
4. New Mexico, USA
5. Bosnia and Hercegovina
6. Galicia, Spanien
7. Québec City, Kanada
8. Costa Rica’s Caribbean coast
9. Timor-Leste
10. Western Australia

Mer fakta om de olika platserna på följande sida:
www.lonelyplanet.com/travel-tips-and-articles/best-value-destinations-for-2016

 

 jordenrunt.nu  –  Prenumerera  –  Arkiv  –  Respodd  –  Facebook  –  Twitter  –  Linkedin

 

Läs fler Nyhetsbrev från jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *