Gratis en gång i månaden hos Italiens senatLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

ita-rom-palazzo-madama

Den första lördagen varje månad (klockan 10-18) är det gratis guidade turer (tar ca 40 minuter) i Italiens senat i byggnaden Palazzo Madama i Rom (Italien). De guidade rundturerna är visserligen bara på italienska, men eftersom det är gratis kan du alltid följa med och kika runt i den gamla fina byggnaden. Dock inga turer under augusti och det är en ganska strikt klädkod och exempelvis måste män ha kavaj och slips:
www.senato.it/4348?voce_sommario=158&testo_generico=1079

Palazzo Madama har funnits i flera hundra år och i mitten på 1600-talet byggdes fasaden bland annat om och man dekorerade tak och väggar inomhus. Sedan 1871 har den italienska senaten haft byggnaden som sitt hem. Historisk fakta om byggnaden Palazzo Madama finner du på:
www.senato.it/3811?testo_generico=913

Hitta till Palazzo Madama i Rom:

 
Fler Restips om Europa på jordenrunt.nu:

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *