Bo uppe i trädhus i England

Bo i hus byggt av trä bland trädkronorna, är lite som att förverkliga en barndomsdröm om trädkoja. Och i England finns flera möjligheter till trädboende. Oftast handlar det dock om lyxiga och dyra trädhus, men alternativ ett nedan har ett hyfsat prisläge…

Tree Sparrow House

Tree Sparrow House är byggt uppe i ett träd och är beläget på halvön Lizard i Cornwall. Boendet består av ett rum med dubbelsäng och köks- och sittavdelning. Kostnad 100 pund (ca 1 245 kr) per natt för två personer:
www.outlandishholidays.co.uk/tree-house

Castle Cottage B&B and Tree House

Castle Cottage B&B and Tree House är beläget i Fittleworth (West Sussex) och här finns ett trädhus med balkong byggt en bit upp i ett kastanjeträd. Det kostar från 160 pund (ca 1 992 kr) per natt (för två personer med frukost) att bo uppe i deras träd:
www.castlecottage.info/thetreehouse.html

The Harptree Treehouse

The Harptree Treehouse i Somerset erbjuder ett hus uppe i trädet med dubbelsäng, badrum, köksavdelning och veranda. Kostnad cirka 260 pund (ca 3 236 kr) per natt och man måste boka minst två nätter.
www.harptreecourt.co.uk/treehouse.php

The Treehouse

I Somerset hittar du The Treehouse som är byggt runt en trädstam och har flera våningsplan med bland annat kök och vardagsrum. Det hyrs ut antingen för hela veckor eller 3-4 dagar. Priset varierar en hel del under året, men räkna med att du får betala runt 600-700 pund (ca 7 467-8 711 kr) för tre eller fyra nätter (kan gå att boka för runt 550 pund vid bokning höst eller vår och långt i förväg):
www.treehouseholidays.co.uk/properties/the-treehouse

Hitta till Trädhusen:
Sparrow House = röd pin på kartan
Castle Cottage Tree House = mörkblå pin
Harptree Treehouse Somerset = grön pin
The Treehouse Somerset = ljusblå pin

[google-map-sc zoom=”7″]

 
Fler Restips om Storbritannien på jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *