Ungern – Så mycket kostar BudapestLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Jag hittade just ett par olika prisguider för Budapest (Ungern) och de listar bland annat priser för restaurangbesök och matvaror köpta i butik.

ungern-budapest-prisguiden

Perfekt för att ge dig en bild över prisläget i Ungerns huvudstad. Följande artikel är från januari 2016 och har en massa priser och tips. Till exempel priset för en hel grillad kyckling (ca 33 kr på marknad eller i livsmedelsbutik) eller en burk (50cl) öl för ca 6,70 kronor. Du hittar fler priser (i dollar) en bit ned på följande sida:
www.stefanrtw.com/cost-of-living-budapest

Du kan även kika in i webbshopen (för en prisbild) för livsmedelsbutiken Tesco i Ungern. Där kan du se kostnad för drycker (exempelvis ca 1,75 kr för en halv liter vatten), bröd (ca 4,50 kr för en 450 grams långfranska), mat och dylikt. Exempelvis om du bor på ett hostel och har tillgång till köket att laga mat i eller om du bara vill veta vad en brödbit, öl eller en läsk kostar i en livsmedelsbutik:
bevasarlas.tesco.hu/groceries/en-GB/shop

Prisuppgifterna (på länken ovan och härunder) är i Ungersk Forint (HUF / ft) och vill du räkna om till svenska kronor (100 ft = ca 3 kr), har du en valutaomvandlare här på jordenrunt (klicka på länken och den öppnas i nytt fönster).

Denna sida har också en del prisuppgifter (vet dock inte exakt när dessa priser är aktuella):
www.ibs-b.hu/v/cost-of-living-in-hungary

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *