Ungern – Så mycket kostar Budapest

Jag hittade just ett par olika prisguider för Budapest (Ungern) och de listar bland annat priser för restaurangbesök och matvaror köpta i butik.

ungern-budapest-prisguiden

Perfekt för att ge dig en bild över prisläget i Ungerns huvudstad. Följande artikel är från januari 2016 och har en massa priser och tips. Till exempel priset för en hel grillad kyckling (ca 33 kr på marknad eller i livsmedelsbutik) eller en burk (50cl) öl för ca 6,70 kronor. Du hittar fler priser (i dollar) en bit ned på följande sida:
www.stefanrtw.com/cost-of-living-budapest

Du kan även kika in i webbshopen (för en prisbild) för livsmedelsbutiken Tesco i Ungern. Där kan du se kostnad för drycker (exempelvis ca 1,75 kr för en halv liter vatten), bröd (ca 4,50 kr för en 450 grams långfranska), mat och dylikt. Exempelvis om du bor på ett hostel och har tillgång till köket att laga mat i eller om du bara vill veta vad en brödbit, öl eller en läsk kostar i en livsmedelsbutik:
bevasarlas.tesco.hu/groceries/en-GB/shop

Prisuppgifterna (på länken ovan och härunder) är i Ungersk Forint (HUF / ft) och vill du räkna om till svenska kronor (100 ft = ca 3 kr), har du en valutaomvandlare här på jordenrunt (klicka på länken och den öppnas i nytt fönster).

Denna sida har också en del prisuppgifter (vet dock inte exakt när dessa priser är aktuella):
www.ibs-b.hu/v/cost-of-living-in-hungary

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *