Tågluffa i Europa 2021

Planera tågluff i Europa. Tågluffartips och resrutter. Prislista tågluffarkort 2021. Eller enkelbiljetter online (prisexempel Västeuropa). Eller billig tågluff i Östeuropa.

 
Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.
 

Att tuffa runt med tåg är underbart och tågluffa i Europa är en klassiker. Hoppa på ett tåg, kliv av när du vill och ta ett nytt tåg när det känns rätt.

Du kan tågluffa i Europa på lite olika sätt:

A. Köpa ett tågluffarkort där det ingår fritt resande med tåg under vald period (bara att kliva på och av tåg när du känner för det). Kortet finns som en app eller om du vill göra som på den gamla goda tiden (innan mobilen) så går det även att köpa tågluffarkortet i pappersform. Längre ned på denna sida finns bland annat prislista 2021 för tågluffarkort (plus många fler tågluffartips).

B. Köpa billiga enkelbiljetter online i god tid innan avresa (från de statliga tågbolagens sajter). Blir ofta billigt, men då måste du ha en färdigplanerad resrutt långt innan avresa och saknar friheten att kunna kliva på och av tåg när du vill. Detta alternativ gör det alltså svårt med spontanresande, då det är dyrt att köpa biljetter strax innan avresa på tågstationer i Västeuropa. Mer här om enkelbiljetter på tåg i Västeuropa (prisexempel bland annat).

C. Östeuropa är också bra för att köpa enkelbiljetter online (lättare att få tag på onlinebiljetter samma dag till bra pris dessutom). Brukar även gå bra att köpa enkelbiljetter på stationer. En fördel med Östeuropa är att det är klart billigare än Västeuropa rent generellt och brukar även vara bra priser på tågbiljetter som köps på stationer också. Kan i ganska stor utsträckning vara mer fördelaktigt prismässigt att skippa tågluffarkortet om du bara skall ta tågen i Östeuropa (finns vanligen väldigt billiga bussbiljetter för vissa sträckor också, som kombination med tåg).

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *