Trecka i Laos och gynna lokalbefolkningen

Ge dig ut på underbar trekking i Laos och gör det så att lokalbefolkningen tjänar på ditt besök. Ett bra alternativ för hjälp med att ordna trekkingturen tror jag kan vara “Fair Trek”. En organisatör i Laos som tar hjälp av representanter för småbyar, lokalstyret, lokala turoperatörer och lokala organisationer.

Tanken är att de som bor i områden som besöks, också skall få en del av intäkter från turister. Dels får lokalbefolkningen intäkter genom att bistå med boende och mat till turister, men även genom guidning i området. Plus att Fair Trek sätter av en del av vinsten till en pott som går till olika projekt som alla bybor har nytta av.

Läs mer om Fair Trek på: www.fairtrek.org

[google-map-sc zoom=”5″]

 
Jordenrunt.nu har såklart fler Restips om Sydostasien:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *