Lilla och stora Perhentian i Malaysia

Perhentianöarna är belägna 21 km utanför Malaysias östkust i delstaten Terengganu. En stor anledning att ta sig dit är för att njuta av sol och bad och för att även upptäcka undervattensvärlden antingen via snorkling eller riktiga dyk (korallreven i Pulau Redang Marine Park finns runt öarna).

Det två öarna heter Perhentian Besar (Stora Perhentian) och Perhentian Kecil (lilla Perhentian). Minstingen (Perhentian Kecil) är lite mer för backpackers och den stora (Perhentian Besar) har ett större turistutbud.

[google-map-sc zoom=”9″]

 
Du tar dig till Perhentian (röd pin på kartan härovan) med båt från Kuala Besut på fastlandet (ca 5 mil söder om Kota Bharu). Båtresan tar upp emot en timma och det avgår ett antal båtar per dag från Fisheries Complex i Kuala Besut. Regnsäsongen är november till mars och många boende stänger i oktober för att återöppna i mars. Högsäsong är juli och augusti. Mer information om öarna och om dykning:
www.malaysia.travel/en/se/places/states-of-malaysia/terengganu/pulau-perhentian
www.underwaterasia.info/dive-guide-malaysia/perhentian-islands.php

 
Fler Restips om Malaysia på jordenrunt.nu:

De senaste restipsen om hela Asien på jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *