Indien – Keralas största arkeologiska museum

indien-thripunithura-hill-palace-museum

Om du är nyfiken på att besöka det största arkeologiska museet i Kerala (Indien), då skall du helt klart styra färden till Thripunithura Hill palace. Palatset byggdes 1865 och var till en början hemvist för den kungliga familjen av Kochi. Senare – 1986 – blev palatset ett museum och det finns bland annat 200 antika föremål att kika på, plus många målade porträtt och även gamla vapen. Thripunithura Hill Palace Museum ligger cirka tio kilometer från tågstationen i Ernakulam, museet har öppet tisdag till söndag klockan 9-12:30 och 14-16:30 och inträdet ligger på 30 Rs (ca 5 kr):
www.keralatourism.org/destination/hill-palace-museum/182
www.keralatourism.org/kerala-article/thripunithura-hill-palace-kochi/31

 
[google-map-sc zoom=”11″]

 
Restips om hela Indien på jordenrunt.nu:

Tips frå Asien på jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email