Indien – Keralas största arkeologiska museumLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

indien-thripunithura-hill-palace-museum

Om du är nyfiken på att besöka det största arkeologiska museet i Kerala (Indien), då skall du helt klart styra färden till Thripunithura Hill palace. Palatset byggdes 1865 och var till en början hemvist för den kungliga familjen av Kochi. Senare – 1986 – blev palatset ett museum och det finns bland annat 200 antika föremål att kika på, plus många målade porträtt och även gamla vapen. Thripunithura Hill Palace Museum ligger cirka tio kilometer från tågstationen i Ernakulam, museet har öppet tisdag till söndag klockan 9-12:30 och 14-16:30 och inträdet ligger på 30 Rs (ca 5 kr):
www.keralatourism.org/destination/hill-palace-museum/182
www.keralatourism.org/kerala-article/thripunithura-hill-palace-kochi/31

 

 
Restips om hela Indien på jordenrunt.nu:

Tips frå Asien på jordenrunt.nu:

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)