Indonesien – Delfiner upptäckta vid BorneoLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Det finns inte särskilt många Irrawaddy delfiner i världen (cirka 6 000), men nu har forskare glädjande nog även funnit dem i vattnen vid Indonesiens del av Borneo (i västra Kalimantan vid Kubu Raya och Kayong Utara).
   Störst antal Irrawaddy-delfiner (5 800 stycken) finns i Bangladesh kustområden i Bay of Bengal och Sunderbarns mangove forests. Resterande population i vattendrag i Thailand, Kambodia, Filippinerna och nordöstra Australien, plus alltså även i Indonesien.
wwf.panda.org/wwf_news/?203431

Mer fakta om Irrawaddy dolphins:
wwf.panda.org/what_we_do/endangered_species/cetaceans/about/irrawaddy_dolphin/

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *