Tubbataha Reefs Natural Park – Filippinerna

Om du är på Filippinerna och vill upptäcka en underbar undervattensvärld, då kan Tubbataha Reefs Natural Park vara något för dig. Detta korallrev ligger i Sulu Sea (Sulusjön) och består av två stora korallatoller (north atoll och south atoll), plus Jessie Beazley Reef (en mindre korallstruktur cirka 20 kilometer norut).
   Korallrevet bjuder besökare på en undervattensvärld bestående av ungefär 600 arter fiskar och 360 korallarter. Här finns även elva hajarter, elva arter av delfiner och valar, sköldpaddor (Hawksbill och Green sea turtles) och ett 100-tal fågelarter (ovanför vattenytan när det gäller fåglarna så klart).

Tubbataha Reef ligger ungefär 150 km sydöst om Puerto Princesa City och de flesta dykbåtar startar färden därifrån (båtresan till Tubbataha tar cirka tio timmar). Kika gärna på sajten för Tubbataha Reefs Natural Park:
www.tubbatahareef.org

 
[google-map-sc]

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email