Gratis museum i Indiens förste premiärministers hem

ind-delhi-nehru-museum

Nehru Memorial Museum i New Delhi (Indien) porträtterar livet och arbetet för frihetskämpen Jawaharlal Nehru (1889-1964). Han verkade bland annat för ett fritt Indien från kolonialmakten Storbritannien och blev senare (1947) det fria Indiens första premiärminister. Museet ligger i den majestätiska byggnaden Teen Murti House, som var Nehrus hem under hans period som premiärminister. Numera har det öppet för besökare klockan 9-17:30 tisdag-söndag och det är gratis inträde (och det kommer alltid mycket besökare dit, nämligen närmare 10 000 per dag):
nehrumemorial.nic.in/en/museum.html

Röd pin på kartan visar var Nehru memorial museum ligger:

[google-map-sc zoom=”12″]

 
Fler Restips om Indien på jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *