Gratis museum i Indiens förste premiärministers hemLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

ind-delhi-nehru-museum

Nehru Memorial Museum i New Delhi (Indien) porträtterar livet och arbetet för frihetskämpen Jawaharlal Nehru (1889-1964). Han verkade bland annat för ett fritt Indien från kolonialmakten Storbritannien och blev senare (1947) det fria Indiens första premiärminister. Museet ligger i den majestätiska byggnaden Teen Murti House, som var Nehrus hem under hans period som premiärminister. Numera har det öppet för besökare klockan 9-17:30 tisdag-söndag och det är gratis inträde (och det kommer alltid mycket besökare dit, nämligen närmare 10 000 per dag):
nehrumemorial.nic.in/en/museum.html

Röd pin på kartan visar var Nehru memorial museum ligger:

 
Fler Restips om Indien på jordenrunt.nu:

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *