Raja Ampat coral reef – Indonesien – Asien

Raja Ampat området i Indonesien har en magisk undervattensvärld där man kan hitta ungefär 550 korallarter (ca 75% av de som finns i världen) och 1 600 arter av fiskar. Detta undervattensområde och korallrev är alltså ett veritabelt paradis för dykare och bästa dyktid är oktober och november (hela dyksäsongen är oktober till april).

Över ytan är det också trevligt med ett kluster av 1 610 öar med en sammanlagt kuststräcka på flera hundra kilometer. Detta område är beläget ganska långt bort i nordöstra Indonesien (mellan Moluckerna och Papau).

Det finns en homestay-organisation som erbjuder boende hos lokalbefolkningen, där vinsten går tillbaka till olika projekt i området.

Första anhalt fört att ta sig till Raja Ampat är från hamnstaden Sorong (som i sig inte är en höjdare) på Papau (flyg eller färja med statliga rederiet Pelni till Sorong) och sedan båt till Waisai på ön Waigeo. Väl där är det bara att njuta av Raja Ampat paradiset under och över ytan…

Planera ett besök i Raja Ampat:
www.rajaampatmarinepark.com
www.indonesia.travel/gb/en/destinations/maluku-papua/raja-ampat
www.stayrajaampat.com

 
Fler Restips om Sydostasien på jordenrunt.nu:

Fler tips om korallrev på jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *