Europa – Tyskland – Het karnevalLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

I staden Köln (Tyskland) hålls årligen en av tungviktarna i Europa när det gäller karnevaler och man har karnevalsfirat i Köln sedan 1823. Det bjuds på karnevalståg i staden och den som besöker karnevalen bör naturligtvis spöka ut sig i en karnevalskostym (ju mer färgglad, desto bättre). För sista minuten kostymer, finns en mängd butiker i staden som säljer allt vad du kan tänkas behöva.

Cologne Carnival hålls den 12-16 februari 2015 och höjdpunkten är Rose Monday (16 feb) då ett stort karnevalståg går en sju kilometers gatuslinga runt staden. Det brukar vara runt 10 000 deltagare i karnevalståget och gatorna flankeras av ungefär 1,5 miljoner åskådare:
www.koeln.de/cologne_tourist_information/events/cologne_carnival
www.koelnerkarneval.de/en/cologne-carnival

Planera besöket i Köln: www.cologne-tourism.com

 
Jordenrunt.nu har fler tip på karnevaler i världen:

Restips om Europa på jordenrunt.nu:

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *