Res och gynna lokalbefolkningen

open-africa1

Om du vill att så stor del som möjligt av pengarna du spenderar under en resa, skall hamna i rätt händer på resmålet, är ett tips att välja mer småskalig turism. Till exempel bo på mindre familjeägda guest house, där pengarna för ditt boende troligen fördelas på ett bättre sätt.

Ett kanske ännu bättre sätt är att välja ett ekoturismboende. Till exempel ”village stay” där man bor hos en familj i en by och där hela byn drar nytta av ditt besök i form av intäkter från boende, mat och eventuella utfärder där bybor guidar (i Asien finns bland annat många möjligheter till village stay).

Att delta i lite volontärarbete under resan, är också ett bra sätt att bidra så att lokalbefolkningen får nytta av ditt besök. Till exempel finns många möjligheter att volontärjobba i skolor eller på barnhem.

Jordenrunt.nu har såklart en mängd tips om ekoturism och miljövänligt resande:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *