Ekoturism och trekking i Etiopien

Om du skall besöka Etiopien i Afrika och vill resa ekovänligt (ekoturism) finns ett par olika områden i landet där man har ekoturismorganisationer…

 
Wenchi Eco-Tourism Association bedriver ekoturism i det malariafria höglandsområdet Wenchi (beläget i Oromia Regional state, cirka 15 mil väster om huvudstaden Addis Ababa). Området kring Wenchi Crater Lake lockar bland annat till vandring (trekking) och hästridning året om (även om regnsäsongen infaller juni-september).
   När du skall ge dig ut på trekking till fots eller med häst, betalar du alla kostnader organisationens huvudkontor och de i sin tur betalar de olika underorganisationerna (hästuthyrare, guider, boende och dylikt).
   Enligt organisationens regler skall åtta procent av kostnaden för hästuthyrning, boende, guider och liknande gå tillbaka till det lokala området (liksom hälften av inträdesavgiften på ekoturismområdet).
   Det är inte speciellt dyrt att ge sig ut på äventyr här, utan du kan exempelvis räkna med en kostnad runt 12 dollar (ca 100 birr lokal valuta) per dag för guide, hästhyra (om du skall trecka med häst) och båtturer.
www.wenchi-crater-lake.com/questions.php


Dodola och Adaba är inkörsportarna till bergsområdet Bale Mountains i sydöstra Etiopien är väldigt populärt trekkingområde för att ta sig fram till fots eller med häst.
   Prisnivån om ni är några stycken som ger er ut på en trekkingupplevelse, ligger på runt 15 dollar per dag (ca 150 Birr) per person och då ingår guide, hyra av häst, boende och dylika kostnader. Det går att trecka året om, men regnperioden infaller mellan juni och september.
www.baletrek.com/questions.php

Utrikesdepartementet avråder från resor till vissa delar av Etiopien (gränsområdena till grannländer), men i det stora hela anser de landet vara säkert. Läs mer info på sajten för Sveriges ambassad i Etiopien: www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Addis-Abeba/Reseinformation/Reseinformation-Etiopien/

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *