58 ekorutter i södra Afrika

openafrica2

Om du vill gynna lokalbefolkningen i södra Afrika, ta en närmare titt på sajten Open Africa som tipsar om 58 ekorutter i sex länder i södra Afrika (Sydafrika, Namibia, Zambia, Mozambique, Lesotho och Swaziland).
  Under dessa bilrutter (på egen hand med hyrbil) kan du besöka olika samhällen längs vägen och låta dem vinna på ditt besök. Även för dig som inte hyr en bil, bör det gå att besöka vissa av områdena via lokaltransport.
   I projektet Open Africa deltar cirka 2 700 lokala företag och de har ungefär 28 500 anställda från lokalbefolkningen i området längs rutterna. Alltså ekoturism när den är som bäst. Organisationen Open Africa har dessutom inget eget vinstsyfte, utan målet är helt och hållet att lokalbefolkningen längs rutterna skall tjäna på att turister reser där.
www.openafrica.org

[google-map-sc zoom=”4″]

 
Fler spännande Restips om Afrika på jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *