Namibia – Vandra genom jättelik kanjon

The Fish River Canyon i Namibia lär vara världens näst största naturliga kanjon och här är kanjonväggarna närmare 500 meter djupa. Därnere finns en legendarisk 85 km lång vandringsled som heter Fish River Hiking Trail, som går i Richtersveld Transfrontier National Park. Detta är en riktigt tuff vandring på 4-5 dagar och den är normalt öppen för vandrare den 1 maj till 15 september varje år.

För att få trekka här måste man vara en grupp på minst tre personer och alla måste visa upp ett intyg från en läkare att man är frisk nog att ge sig ut på denna vandring. Trekkingtillståndet bör sökas ett par månader i förväg från den statliga organisationen Namibia Wildlife Resorts och barn under tolv år får inte följa med.
   Det maximala antalet vandrare som dagligen tillåts starta vandringen längs Fish River Hiking Trail är 30 stycken och starten sker vid utsiktsavdelningen cirka tolv kilometer från Namibia wildlife Resorts campingområdet Hobas. Från utsiktsavdelningen tar man sig ned i kanjonen och därefter är det alltså 4-5 dagars het vandring till målet vid Ai-Ais och man måste ha med sig det mesta och campa längs vägen.
   Detta är alltså en mycket tuff vandring och bör bara göras av den som är van att trekka. För den med lite mindre erfarenhet finns även möjlighet att följa med på en vandring med guide.

Mer fakta om Richtersveld Transfrontier National Park och Fish River Hiking Trail:
www.nwr.com.na/about/national-parks#/aiais
www.richtersveldnationalpark.com/fish_river_canyon_hiking.html
www.lonelyplanet.com/africa/travel-tips-and-articles/77063
www.footprinttravelguides.com/africa-middle-east/namibia/the-south/fish-river-canyon-and-the-far-south/fish-river-canyon-hiking-trail/
www.footprint.co.za/fish.htm
www.mappery.com/map-of/Fish-River-Canyon-Hiking-Trail-Map
www.jhbhiking.co.za/main/fish-river-canyon-trail

[google-map-sc zoom=”10″]

 

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *