Du kan hjälpa föräldralösa i UgandaLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Nkuruba Orphanage Project i västra Uganda hjälper föräldralösa barn via barnhem och behöver volontärer. De har är även camping och restaurang (vinsten gå till barnhemmet).

Nkuruba Orphanage är ett hem för barn, vars föräldrar har dött av AIDS. Det hela drivs av Pastor John Bosco Sanyu (organisationen Christian Life Assembly of Uganda) och pastorns fru. Men de behöver hjälp av volontärer, bland annat för att prata engelska med barnen och även hjälpa till i lokala skolor. Volontärer bor enkelt på plats och äter enkel lokal mat och enda volontäravgiften är 25 dollar (ca 218 kr) i veckan för mat och boende:
www.nukurubaorphans.org/english.htm#vol

Organisationen driver också en camping med restaurang (Enfuzi Community Campsite) och alla intäkter därifrån går direkt till barnhemmet. Campingen har även den behov av volontärer, om du vill ge en hjälpande hand. Och bara att bo hos dem (i hydda eller campa), även om du inte hjälper till som volontär, gör att du hjälper de föräldralösa barnen:
www.enfuzicommunitycampsite.com

Barnhemmet och campingen ligger vid Lake Nkuruba, en bit utanför Fort Portal (ca 30 mil väster om huvudstaden Kampala):
www.enfuzicommunitycampsite.com/local-transport.html

 
Fler spännande restips om östra Afrika på jordenrunt.nu:

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *