Besök avlägsna öar på Seychellerna

Inom ögruppen Seychellerna finns några avlägsna korallöar i Aldabra atollen, som är belägen ungefär 68 mil utanför Afrikas östkust. På dessa korallöar finns bland annat några av världens största kolonier av jättesköldpaddor och man har även vissa speciella fåglar.

The Seychelles Island Foundation (SIF) har hand om två av öarna – Aldabra och Vallee de Mai – för att bland annat vårda och skydda dess djurliv. De har ett skepp som går dit med förnödenheter sex gånger per år till personal och forskare. Det gå att besöka öarna (guidade rundturer på Vallee de Mai), men Aldabra är svärare att besöka.

Vallee de Mai: www.sif.sc/vdm
Aldabra: www.sif.sc/aldabra

Ladda hem gratis app från Seychelles Island Foundation:
itunes.apple.com/sc/app/vallee-de-mai/id826373015?mt=8

De har även ett volontärprogram och har du lite forskningsbakgrund eller teknisk bakgrund, så kan du söka en volontärplats på Aldabra för att hjälpa till med forskning (dock många sökande, få platser och de vill att du stannar i sex månader):
www.sif.sc/jobs

Några fler länktips för Aldabra atollen:
www.aldabra.org

Se på kartan var Aldabra Atoll ligger (röd pin) och sedan ligger huvuddelen av Seychellerna långt österut…

[google-map-sc zoom=”5″]

 
Planera besöket på hela Seychellerna: www.seychelles.travel

 
Fler heta Restips om Afrika på jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *