Ta tåget på Madagaskar

Côte Est är en tåglinje på de sydöstra delarna av ön / landet Madagaskar och det lär vara en trevlig resa från staden Fianarantsoa (uppe i höglandet på ca 1 200 meters höjd) och som letar sig ned till kusten till Manakara.

Tågsträckan är ungefär 16 mil och utefter vägen passeras bland annat 67 broar och 48 tunnlar, plus ungefär 17 byar. Tåget går sakta och räkna med att färden tar åtta till tolv timmar.
   Har inte hittat någon officiell sajt med tidtabell, men de senaste informationen jag luskat fram så lär tåget avgå tre gånger per vecka tidigt på morgonen. Första klass kostar 25 000 MGA (ca 67 kronor) och troligen runt 50-lappen i andra klass: www.travelmadagascar.org/PLANNING/train.html

[google-map-sc]

På de nordöstra delarna av Madagaskar är det bolaget Madarail som sköter tågtrafiken mellan ett par olika platser. Moramanga i inlandet till Ambatondrazaka är en sträcka på ca 15 mil och tågresan tar cirka sex timmar (avresa förmiddag). Första klass kostar 14 000 MGA (ca 38 kr), första klass B kostar 12 000 MGA (ca 32 kr) och andra klass går på 9 000 MGA (ca 24 kr). Det verkar dock som turister får betala 20 000 MGA (ca 54 kr) oavsett vad… Bolagets sajt är visserligen på franska, men städernas namn och klockslag är enkelt att förstå i tidtabellen:
www.madarail.mg/voyages_train_voyageur.php

En resenärs rapport från tågresor på Madagaskar i början av 2012:
www.internationalsteam.co.uk/trains/madagascar03.htm

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email