Egypten – Två kilometer vältrafikerad gata har blivit gågataLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

I Kairo har man även nyligen blivit klar med renoveringen av gatuområdet Mu’izzli-Din Allah Street (även kallad Al Mu’izz Street). Detta gatuområde visar upp bland de bästa islamiska monumenten i hela staden. I och med upprustningen av byggnader och gatuområde har man gjort om det hela till att endast vara en gågata, så nu kan alla flanera till fots längs den ungefär två kilometer långa gatan. Utefter denna sträckning finns bland annat bortåt 25 moskéer, skolor, fontäner och på kvällstider är byggnader upplysta.
www.egypttoday.com/article.aspx?ArticleID=6635

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)