50 000 kameler går på festival i Indien

Missa inte den årliga högtiden för alla kamelfantaster. I november vandrar nämligen över 50 000 kameler till den lilla ökenstaden Pushkar i Rajasthan i nordvästra Indien. Och till på köpet ”vallfärdar” flera hundra tusen människor dit också samtidigt. Vilket bland annat borgar för liv och rörelse, skratt och glädje och festligheter.

Kamelfestivalen – Pushkar camel fair – är en del av Pushkar fair som hålls årligen. Datumen för nästkommande Pushkar Fair är 29 oktober – 1 november 2017 (2-4 november är det sen en kulturfestival). Sammantaget är det under en vecka ett galet liv och rörelse i denna lilla by, vackert belägen runt en liten sjö.

Då alltså flera hundra tusen personer kommer till Pushkar fylls så klart hotell upp till bristningsgränsen, boka låååångt i förväg eller var på plats tidigt (det lär även vara spännande dagarna innan själva festivalen när byn fylls upp av fler och fler festivalbesökare).

Se bilder från Pushkar camel fair (en del med text också):
johnnyvagabond.com/photos-camel-fair-1
johnnyvagabond.com/photos-camel-fair-2
www.huffingtonpost.com/entry/day-into-night-at-rajasthans-pushkar-camel-fair-festival_us_5890e3b5e4b02c397c178d29
www.nevillebulsara.com/pushkar-rajasthan-photo-gallery.htm
pchanez.club.fr/Pushkar/Pushkar_eng.html

Info om Pushkar:
tourism.rajasthan.gov.in/pushkar

 
[google-map-sc zoom=”9″]

 
De 25 senaste restipsen om Indien på jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *