Waddensea är ibland hav och ibland sandbanker

Nordsjöns Vadehav (Waddensea) – som sträcker sig över ungefär 10 000 kvadratkilometer längs med den danska, tyska och nederländska kusten – är ibland en spegelblank botten full av mikroorganismer och ibland ett brusande hav. Ett globalt unikt naturlandskap av erosionsrännor och öar, rännor och sandbankar som ändrar utseende var sjätte timme:
www.waddensea-worldheritage.org/wadden-sea-landscapes/natural-forces

Den största delen (knappt 4 400 kvadratkilometer ) av detta Unesco världsnaturarv, ligger i Tysklands nordligaste delstat Schleswig-Holstein. I nationalparken – med sin unika växling av sand, dyner, saltängar, öar – finns stora möjligheter till miljövänliga besök. Det erbjuds även Big 5 utflykter, fast här innebär Big 5 att se: knubbsäl, tumlare, gråsäl, havsörn och stör. Läs mer om området och vad du kan se och göra där:
www.sh-business.de/de/naturvaenlig-semester-ak-till-unesco-
vaerldsnaturarvet-schleswig-holsteinisches-wattenmeer

www.nationalpark-wattenmeer.de/sh/overview-english

 
Fler restips om Europa på jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *