Söderhavet – Med båt till avlägsna Pitcairn

Ett annorlunda och avlägset resmål i Söderhavet är ön Pitcairn med endast ett fåtal invånare. Mest känd är ön för de berömda myteristerna från skeppet Bounty som bosatte sig där.

Pitcairns historia: i slutet på 1700-talet flydde ett antal myterister (Fletcher Christian med åtta kamrater) från det engelska skeppet HMS Bounty till Pitcairn och bosatte sig på ön. I dag bor det ungefär 50-talet personer på ön och de flesta i Adamstown (platsen där myteristerna bosatte sig).

[google-map-sc zoom=”2″]

 
Det är inte helt lätt att besöka ön, dels då den ligger ganska avsides (se röd pin på kartan) och dels då det inte finns någon flygplats. Du kan således bara ta dig dit med båt och det går inte många (och det är jättedyrt).

Från Mangareva (Gambier Islands, dit du kan ta dig med flyg från Tahiti) avgår skeppet MV Claymore II mot Pitcairn och resan tar 32 timmar. Du kan stanna i antingen 4 eller 11 dagar, innan du tar båten tillbaka. Mer fakta och tidtabell (perioden 2018) för MV Claymore II på följande sajter:
www.visitpitcairn.pn/go_there/claymore
www.visitpitcairn.pn/go_there/claymore_schedule/index.html

Stannar du sedan på Pitcairn kortare än 14 dagar behövs inget visum. Boendet på ön består av homestay och kostnaden ligger från 70 dollar (ca 628 kr) per natt och vanligen ingår tre måltider per dag i priset.

Mer info om att besöka Pitcairn: www.visitpitcairn.pn och www.government.pn/tourist.php

Onlineguide om Pitcairn: pitcairn.southpacific.org/

 
Mer om Söderhavet på jordenrunt.nu:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *