Milne Bay – Vrakdykning, trekking & kärlekLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Provinsen Milne Bay ligger på den sydöstra delen av Papua Nya Guinea och bjuder på över 400 öar och sammanlagt 212 mil kustremsor (finns en hel del fina stränder). Området lockar bland annat till dykning (vrakdykning är stort i området) och öhoppning.

Bland Milne Bays öar finns kärlekens ö, nämligen Trobriand och under samma period som den svenska sommaren (juni-augusti) är det skördefest (Milamala yam harvest festival) på ön, då männen bär hem den skördade yamsen och kvinnorna dansar och sjunger.

Om du gillar trekking finns även många möjligheter till att vandra i naturen i området Weddau på den norra kusten av fastlandsdelen av Milne Bay. Till exempel en tre till fyra dagars trekk från Weddau till Alotau. Om du vill ha spektakulär utsikt, ta dig på toppen av berget Pasi Pasi (600 meter högt).

Planera besöket i Milne Bay på: www.papuanewguinea.travel/milnebay

 
Fler Restips om Söderhavet på jordenrunt.nu:

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *