Ytterligare Restips från World Travel Market 2014

wtm-2014-tackoadjo

Här kommer ytterligare några restips…

I går (torsdag den 6 november 2014) var ju sista dagen här i London på Resmässan World Travel Market med sina cirka 5 000 utställare från över 180 länder. Men då jag fortfarande har en del tips och nyheter från mässan som jag inte hann få upp i bloggen i går, kommer de här och nu i stället.

Liveblogg mån 3 nov – tor 6 nov 2014 (sammanlagt ett 80-tal tips och nyheter):
Måndagsbloggen   Tisdagsbloggen   Onsdagsbloggen   Tordagsbloggen

 
wtm-london-liveblogg-fredas
 
WTM London – Fredag den 7 nov 2014
”Sprang på en sajt om Australien”

På vägen ut från mässan i går eftermiddag när de stängde, sprang jag på mor och dotter Plain, som älskar Australien och driver en sajt om att resa i Australien och att jobba där för att fylla upp reskassan. Så vill du ha tips experttips om Australien, surfa vidare till: www.globalgrapevine.co.uk/sections/index/11

 
WTM London – Fredag den 7 nov 2014
England – Gamla krigsskepp öppnas upp för besökare i Portsmouth

Under 2015 kommer man att ta emot besökare på det gamla Brittiska krigsskeppet HMS M.33, som bland annat var med under första världskriget. Skeppet kommer att ligga för ankar i det gamla hamnområdet i Portsmouth (England). Och om du undrar när detta slagskepp i stål byggdes, så sjösattes det i maj 2015:
www.nmrn.org.uk/exhibitions-projects/monitor-hms-m33

Och HMS M.33 kommer att ligga bredvid ett riktigt klassiskt gammalt krigsskepp, nämligen HMS Victory som byggdes mellan 1759 och 1765. Detta var Vice Admiral Lord Horatio Nelsons flaggskepp:
www.hms-victory.com

 
WTM London – Fredag den 7 nov 2014
Kanada – Vacker rundtur runt Prince Edwards ö

kan-prince-edward-is

I östra Kanada finner du Prince Edward Island och där går det bland annat att ge sig ut på vackra rundturer längs öns kustvägar, som slingrar sig fram runt ön. Förutom att njuta av naturligts vacker utsikt och ett djurliv i form av exempelvis sälar och örnar, finns en mängd museer att besöka under färden. Bland annat ett potatismuseum, ett om silverrävar och såklart (eftersom det är en ö) också ett skeppsbyggarmuseum. Andra saker att kika på kan dessutom vara ett hus byggt av glasflaskor och gå på den sjungande stranden (när det blåser låter det om stranden). Planera din rundtur på Prince Edward Island här:
www.tourismpei.com/pei-scenic-drives
www.tourismpei.com/pei-singing-sands-beach

 
WTM London – Fredag den 7 nov 2014
Holland – Rotterdam har en ny marknad med 40 meter högt i tak

I Rotterdam (Holland) har man byggt en ny marknad i staden och inne i Markthai är det 40 meter högt i taket och där finns en blandning av saluhall, matställen och också bostäder.

 
WTM London – Fredag den 7 nov 2014
Tips om hur du reser djurvänligt på resan

wtm-right-tourism

Right Tourism Campaign värnar om djur på resmålet och besöker du deras sajt får du en mängd tips på hur du reser på ett rätt sätt så att djur inte utnyttjas. Det kan handla om att du inte skall titta på uppträdanden där djur uppträder och lider, eller hur du undviker att köpa souvenirer som är gjorda av djur:
right-tourism.com/issues/#sthash.MCyvbt5p.dpbs

 
WTM London – Fredag den 7 nov 2014
England – Nytt besökscenter vid Tintagel

Från och med sommaren 2015 kommer man ha ett nytt besökscenter vid Tintagel Castle, beläget i Cornwall i sydvästra England. Och då får man veta allt om detta monument, som har sina anor från Kung Arthurs tid och även hade stora handelsförbindelser med Europa. Mer fakta om Tintagel på:
www.english-heritage.org.uk/ls_branch_eh/home/daysout/properties/tintagel-castle

 
WTM London – Fredag den 7 nov 2014
Surfplatte app om Bulgarien

wtm-2014-bulgaria-app

Är du nyfiken på Bulgarien och vill veta mer om landet och vad man kan se och göra, ladda då hem appen The Best of Bulgaria. den är gratis och finns för surfplattor (Android eller iPad): thebestofbulgaria.eu

 
World Travel Market 2014: Måndagsbloggen   Tisdagsbloggen   Onsdagsbloggen   Tordagsbloggen

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *