Liveblogg – World Travel Market 2014 – tor 6 nov

wtm-2014-karnaval

Torsdag är dag fyra och den sista på resmässan World Travel Market i London. Jag bloggar även i dag om nyheter och tips jag snappar upp bland de 5 000 utställarna.

Läs gärna tidgare dagars blogg: Måndagsbloggen   Tisdagsbloggen   Onsdagsbloggen  

 
wtm-lon-liveblogg-tor-2014

 
WTM London – Torsdag den 6 nov 2014 – kl 11:27
Välj Latinamerika för musik och dans

I går kväll vid pass åtta dansade jag till latinamerikanska toner i den Karibiska avdelningen på mässan (ligger prexis bredvid den amerikanska avdelningen).

wtm-2014-selfie-carribienkv

Som synes ett jäkla bra gung och skall ni välja resmål i världen utifrån var det finns otroligt musik, sång och dans, då är Latinamerika helt klart ett hett alternativ.

 
WTM London – Torsdag den 6 nov 2014 – kl 11:36
Wales – Vågsurfa utan att frysa på surfcenter

I Cardiff (Wales) går det att att hoppa upp på en surfbräda och navigera fram på en våg. Och detta går att göra oavsett vad det är för väder och oavsett om det finns vågor eller inte i havet. Cardiff International White Water är nämligen ett surfpalats som finns inomhus: www.ciww.com

 
WTM London – Torsdag den 6 nov 2014 – kl 11:48
New York – desigmuseum öppnas igen

I New York kommer National Design Museum att återöppna efter renovering där man bland annat utökat utställningsytorna. Datumet som gäller för nyöppningen är den 12 december 2014 och museet ligger i Upper East side på Manhattan:
www.cooperhewitt.org/visit/hours-location

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 11:57
Ryssland – Moskva skall bli mer rullstolsvänligt

Moskva (Ryssland) håller på att förbättra infrastrukturen för invånare och besökare med fysiska handikapp (exempelvis de som är rullstolsburna) och bland annat har ytterligare sju museer anslutit sig till Accesible Tourism Initiative.

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 12:08
slovenien – Besökscenter i Bled tipsar om nationalpark och upplevelser

Området Bled i Slovenien har öppnat ett besökscenter och där kan du får information och hjälp med planering av ett besök i Bled, regionen Gorenjska (Sloveniens alper) och Triglav national park. Besökscenter har även en utställningsyta som handlar om naturen i området. Öppettiderna är klockan 8-18 på sommaren och övrig tid klockan 8-16.

Om du är nyfiken på denna region av Slovenien, kan du även planera ett besök online på deras lokala turistsajt:
www.bled.si/en

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 12:30
Kroatiens första vattenpark har öppnat

kroatien-vattenpark

Istralandia water park öppnades i år i regionen Istria i Kroatien och det är landets första vattenpark. För besökaren vankas det bland annat 20 vattenrutschbanor och tre pooler
www.istralandia.hr/en

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 12:56
USA – Ny busslinje till naturområde i Kalifornien

En ny busslinje i Kalifornien går på helger mellan Santa Cruz och Big Basin Redwoods State Park.
www.santacruz.org/cruz-news/blog/?p=700

Planera besöket i Big Basin Redwoods State Park: www.parks.ca.gov/?page_id=540

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 13:23
USA – Nytt besökscenter i Greater Grass Valley

I Nevada (Kalifornien, USA) har man öppnat Greater Grass Valley Visitor Centre i en historisk byggnad från 1891.

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 13:51
Tunisien – Hitta till Sbeitla tre antika tempel

Under den romerska eran var området runt den antika stad Sbeitla i centrala Tunisien mycket välmående tack vare produktionen av olivolja. Sbeitla är känd för sina tre tempel tillägnade Juno, Minerva och Jupiter. Det finns också en teater, kyrkor och en triumfbåge att besöka för den som gör ett besök i staden.

Planera besöket i Tunisien: www.cometotunisia.co.uk   www.tunisia.nu

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 14:08
Spanien – Susa fram i luften i Navarra

spanien-navarr-zip

Vill du zippa fram uppe i luften (man susar fram längs en uppspänd stålvajer) i Spanien, då kan du göra det i nyöppnade nöjesparken Irrisarri Land i Navarra. Det finns även en cykelpark att roa sig i och en 140 meter lång hängbro av rep.
www.irrisarriland.com

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 14:12
Jordanien bygger nöjespark med Star Wars attraktioner

Jordanien jobbar på med bygget av Read Sea Astrarium i Aqaba vid Röda havet. Denna nöjespark kommer bland annat erbjuda attraktioner med Star Trek tema, såsom en ”space-flight adventure simulator”.

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 14:55
Bokat nytt hotell i London!

Har just varit upptagen med att boka lite olika saker… såsom flyg hem, flygbussarna och boende…

Har ett par dagar kvar här i London och bokade ett nytt hotell. Det var fullt i dag på hotellet jag bott på de senaste två nätterna (det kostade 48 pund natten och rummet hade bara säng och toa/dusch två trappor ned och ingen frukost ingick).

Hittade nu (efter sökt på nätet) ett annat hotell i området kring Paddingtonstationen här i London för 45 pund natten (singelrum med egen toa och dusch och frukostbuffe) och det låter riktigt bra (skall bli spännande att se vad det är för kvaliutet). Hittade först detta hotell (Cardiff Hotel) på en bokningssajt för 47 pund natten och letade sedan reda på hotellets egen sajt (se länk nedan) och fick alltså rummet för 45 pund natten genom att boka direkt via hotellet: www.cardiff-hotel.com

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 15:01
Cypern – Gratisaktiviteter varje dag i Larnaka

Besökare på larnaka (Cypern) som gillar gratisaktiviteter kan se fram emot ett flertal höjdpunkter om det gör besöket från och med nu och fram till och med den 30 april 2015. Under denna period arrangerar nämligen Larnaka tourism board en hel serie gratisaktivieter:

Varje måndag klockan 09:00 vankas det strandgympa på Foinikoudes Beach.

På tisdagar är det dags för gratisutflykt till Mazotos Camel Farm och som namnet antyder handlar det hela om kameler (enda platsen på Cypern där de finns).

På onsdagar vankas det en gratis två timmar guidad tur genom Larnaka och guiden berättar om arkitektur, historia och kultur i staden.

Torsdagar står en bytur till Athienou på schemat.

Med start från Larnaka Medieval castle på fredagar är det dags för vandringstur igen och denna dag är temat krukmakerier.

På lördagar är det dags att ge sig av på utflykt upp i bergen till och två av byarna som besöks är lefkara och Skarinou.

Och slutligen, den som trodde att söndagen är en vilodag, den personen har fel. För då bjuds det på musik och dans mellan klockan elva och tolv vid vattnet i området Foinikoudes.

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 15:30
Ungern – Flera nya badpooler i 400-årigt bad i Budapest

Rudas Thermal Baths har fått fyra nya badsektioner, bland annat en som är 42 grader varm (härligt) och en annan som bara är elva grader varm (burr). Du hittar detta badparadis vid floden Danube i Budapest (Ungern) och badanläggningen har funnits där genom århundraden. Först byggt som ett turkiskt bad på 1500-talet när turkarna regerade i området (Ottomanska riket) och på 1700-talet öppnades badanläggningen för allmänheten.
www.rudasfurdo.hu

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 15:50
USA – Arkitektur- och desigscenter i Palm Springs

Palm Springs konstmuseum skall nu i november öppna Architecture & Desig Centre i centrala Palm Springs (Kalifornien, USA).

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 16:15
Kroatien – Första hostellet i Opatija

Opatija i Kroatien har fått sitt första hostel i och med att Hostel Link har öppnats vid strandområdet Lovran. detta hostel bjuder på 114 rum och alla har eget badrum. Priset ligger mellan 13 och 23 euro per natt:
www.linkhostel.com

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 16:24
ny turistsajt och app för Slovenien

I Slovenien har landets turistmyndighet lanserat en ny version av sin turistsajt:
www.slovenia.info

Man håller även på att utveckla och uppdatera sin app Slovenias Topp 50, till att i stället för att tipsa om de 50 mest populära platserna i landet, skall den handla om 10 populäraste. I och med det kommer även appen att byta namn (ganska logiskt) till Slovenias Topp 100.

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 16:35
USA – High Lines tredje fas har öppnat i New York

Nu har den tredje och sista avdelningen av High Line i New York äntligen öppnats. I och med detta går nu High Line mellan Gansevoort Street och West 34th Street.

Den som vill vandra nio meter över gatunivån i New York (USA) kan ta sig upp på den några kilometer långa High Line – en grönskande vandringsled på västra Manhattan. Tidigare (1934-1980) var High Line en tåglinje som bland annat fraktade kött till köttdistriktet (kring Gansevoort street) och post till postkontoret.

www.thehighline.org/about/park-information

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 16:43
Appa dig fram genom Florida

Turistorganisationen Visit Florida har tagit fram en Official Florida Travel Guide app som är specialanpassad för surfplattor. Huvudtemat för appen är strandliv, nöjesparker och shopping. Du kan ladda hem appen från Apple App Store och via Google Play. När väl appen är uppladdad på din surfplatta behöver du inte vara online på nätet, då allt marterial laddas när du tar hem den, så har du exempelvis surfplattan med på resan, behöver du inte vara ansluten til internet för att kunna använda appen.

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 16:50
Australien – Bar med utsikt över sydney öppen igen

I Sydney (Australien) har The Star’s Sky Terrace öppnat igen för andra året i rad och denna bar erbjuder bra utsikt bland annat över Sydney harbour. Man har öppet till sent torsdag till söndagar:
www.star.com.au/sydney-nightlife/Pages/Sky-Terrace.aspx?cm_mid=4080980&cm_crmid=3337f0e0-304e-e411-b59c-0050569b211c&cm_medium=email

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 16:57
USA – Dinosaurmuseum i Utah

Ett dinosaurmuseum – Moab Giants and hiking trail – kommer att öppna i Utah (USA) i mitten av nästa år. Den kommer att ligga vid Highway 191 och Dead Horse Mesa Scenic Byway.

 
WTM London – Tordag den 6 nov 2014 – kl 16:59
Klart Slut!

Nu sssssstänger resmässan World Travel Market (tyvärr) och jag blir helt enkelt utkastad härifrån (och gråter såklart hinkvis med krokodiltårar)…

 
Läs gärna tidgare dagars blogg: Måndagsbloggen   Tisdagsbloggen   Onsdagsbloggen  

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *