World Travel Market 2012 – Onsdag

Jorden Runt är live på resmässan World Travel Market (5 000 utställare) i London.
Jag bloggar alla dagar (mån-tor) om restips och nyheter jag snappar upp.
Skickar även ett nyhetsbrev direkt härifrån på torsdag morgon.
 

 
Ons 7 nov 2012 – kl 18:52
Slut på dag 3 på mässan
Dagen är slut på mässan och lika slut är jag. Skall vackla hemåt nu och pyssla lite med nyhetsbrevet som jag skickar ut tidigt i morgon bitti. Sedan är jag naturligtvis tillbaka på mässan i morgon och bloggar tills jag blir utkastad och de slår igen årets mässa…

 
Ons 7 nov 2012 – kl 18:50
Historiska Rex hotel skall renoveras

I över 80 år har det historiska Rex Hotel i Ho Chi Minh City (Vietnam) var ett viktigt landmärke i staden oich just nu genopmgår delar av byggnaden en stor upprustning.
   Byggnaden uppfördes ursprungligen som ett franskt garage i början på 1900-talet och i slutet på 50-talet omvandlades den till ett affärscenter med sex våningsplan. Ett år senare blev det ett amerikansk kulturcenter med bibliotek i bottenplanet och under Vietnamkriget hade American Information Service sin bas där.
   1973 döptes byggnaden om till Rex Trading Center och innehöll tre biografer, en kafeteria och en berömd danshall. Slutligen blev det 1975 ett lyxigt hotell. Mer om Rex Hotel på:
www.rexhotelvietnam.com/en/About-us-details.aspx?pg=About-us&id=12

 
Ons 7 nov 2012 – kl 18:31
Besök hundratals skyddade byggnader
National Trust skyddar (och öppnar för allmänheten) över 350 historiska byggnader, trädgårdar och monument runt om i Storbritannien. Om du kikar på följande sida finns fakta och tips för att besöka någon (eller några) av deras objekt:
www.nationaltrust.org.uk/visit

 
Ons 7 nov 2012 – kl 18:15
Nyheter från National Trust
I Storbritannien har organisationen National Trust en del nyheter att förtälja om…

I slutet på december öppnas en ny vinterträdgård på Bodnant i Conwy (Wales):
www.nationaltrust.org.uk/bodnant-garden

Efter två års renovering öppnas östra vingen på Chirk Castle i Wrexham (Wales):
www.nationaltrust.org.uk/chirk-castle

Ett nytt besökscenter öppnas våren 2013 på Packwood House i Warwickshire:
www.nationaltrust.org.uk/packwood-house

 
Ons 7 nov 2012 – kl 17:45
Rundtur som hyllar präst i El Salvador
Monsenor Romero City Tour är en ny och unik rundtur planerad av El Salvadors turistmyndighet och hyllar Monsenor Romero, en präst som var de fattigas förföljdas röst under 80-talet som blev nominerad till Nobels fredpris. Sorgligt nog blev han mördad under en mässa på 80-talet. Följande sida har mer fakta om de olika platser som är förknippade med Monsenor Romero:
www.elsalvador.travel/en/city-tour-monsenor-romero

 
Ons 7 nov 2012 – kl 17:24
Åntligen Big 5 igen i Majete
I Malawi (Afrika) håller man för fullt på att återintroducera olika vilda djur i Majete Wildlife Reserve och i den sista fasen för denna tioårsplan introducerades nyligen lejon där. Vilket betyder att man nu kan njuta av Big 5 igen (lejon, noshörning, elefant, leopard och buffel).
www.malawitourism.com/pages/attractions/the_attraction.asp?AttractionsID=30

Kika på webbvideo från Majete:

 
Ons 7 nov 2012 – kl 17:05
Ratta plan på flygmuseum i Boston
I Boston kan du flyga högt, men ändå inte lämna marken. Detta då det finns hela sex stycken flygsimulatorer på New England Air Museum. ”Flygtiden” är upp till 30 minuter och minimiålder för ”piloter” är åtta år. Utrustningen består bland annat av tre skärmar och fullständig cockpitutrustning. Mer info på följande bild:
neam.org/images/about%20the%20fss.jpg

Mer info om öppettider och inträde på museet:
www.neam.org/index.php?option=com_content&view=article&id=3

 
Ons 7 nov 2012 – kl 16:43
Kampanj – Billigare boende i Swazi-parker i januari
Mellan den 10 januari 2013 och 18 mars 2013 pågår en kampanj för boende i tre nationalparker i Swaziland: Hlane Royal National Park, Mlilwane Wildlife Sanctuary och Mkhaya Game Reserve. Kampanjen betyder upp till 30 procent rabatt. Mer info:
www.bgpblog.org/2012/11/06/swazi-safari-specials-coming-your-way
www.biggameparks.files.wordpress.com/2012/11/safari-season-2013-web-banner.jpg

 
Ons 7 nov 2012 – kl 16:22
Historiska platser på Nevis får ansiktslyftning
På Nevis i Karibien rustar man upp skall man under det närmaste året rusta upp ett par historiska platser.
   Till exempel Bath stream i området Charleston, som i slutet på november skall vara delvis färdigt, då har man till exempel rensat och breddat vattendraget.
   Bath House (samma plats) skall också fixas till och första våningen blir det bland annat välkomtscenter och övriga delar av det gamla badhuset skall också det renoveras och vara klart till nopvember nästa år.
   Den sista historiska platsen att rustas upp är Saddle Hill Fortification och även detta skall vara klart till november 2013. Denna utsiktsplats (mellan 90 och 150 meter hög) skall få besöksfaciliteter och vandringsleden upp till platsen skall rensas och ordnas till.
www.nevisisland.com

 
Ons 7 nov 2012 – kl 16:11
Större skyltar behövs utanför mässhallen!

Finn ett fel mannen bredvid skylten är på väg att begå (närbilder inunder)…

Slutsats: Kanske för liten skylt för att budskapet skall gå fram.

 
Ons 7 nov 2012 – kl 14:36
Lunch-hungrig i dag igen!
Min mage mullrar och ryter som en indisk tiger och jag måste helt enkelt ge mig ut på jakt efter något ätbart. Kanhända att jag sätter tänderna i damen från Botswanas turistbyrå som suttit härbredvid i flera timmar och dragit samma Botswana-turism-ramsa i telefon till säkert 20-talet radiostationer i Storbritannien (lätt tröttsamt att höra hennes röst om och om igen). Återkommer med fler tips när jag är mätt och belåten…

 
Ons 7 nov 2012 – kl 14:33
Första kabinbanan i Peru planeras
Borgmästaren (Vladimir Meza Huaraz) i regionen Ancash i norra Peru planerar för att bygga en kabinbana som skall erbjuda utsikt (för de som åker i kabinbanan alltså) mot berget Cordilla Blanca och dalgången Callejon de Huaylas. Om planerna går i lås kommer detta bli den första kabinbanan i Peru. Finns dock för tillfället någon exakt tidtabell (då allt inte helt är hugget i sten ännu).

 
Ons 7 nov 2012 – kl 14:16
Kika på tusentals valar i Samana på Dominikanska

Samanabukten i Dominikanska Republiken är en viktig plats valar (humpback whales) som kommer dit i tusentals årligen mellan januari och april för att leka och föda valbebisar i det varma vattnet (valarna kommer uppe från det iskalla vattnet uppe i nordatlanten).
www.samana.org.do/whales.htm

 
Ons 7 nov 2012 – kl 13:55
Krigsmuseum stänger i sex månader
Imperial War Museum (gratis inträde) i London kommer att hållas stängt mellan den 2 januari och juli 2013 för att bland annat ändra om i museet och bygga upp lite nya utställningar.
www.iwm.org.uk/visits/iwm-london

 
Ons 7 nov 2012 – kl 13:46
Snorkla med valar… i Kanada
Om du vill göra något riktigt annorlunda långt uppe i Newfoundland & Labrador i Kanada – varför inte ge dig ut på en snorkeltur med 40-tons valar bredvid dig. Låter lite annorlunda eller hur (och kallt). Tillsammans med Quest Adventures kan du göra detta och du får till och med en våtdräkt att ha på dig (så blir det förhoppningsvis inte så kallt).
www.oceanquestadventures.com/index.php/services/tourist/
day-tours/115-whale-close-encounter-tour

 
Ons 7 nov 2012 – kl 13:27
Nya Zeeland med handikapp
Hittade två bra sajter om att resa med handikapp på Nya Zeeland:
www.weka.net.nz/Information-by-Category/travel
www.newzealand.com/int/feature/disabled-facilities/

 
Ons 7 nov 2012 – kl 13:12
Ny webb om välbefinnandet i Thailand
Många av de behandlingar som erbjuds i Thailands moderna spaanläggningar, grundar sig på mer än 3 000 år gamla behandlingstraditioner där det är viktigt att hela människan – såväl kropp som själ – är i balans och känner harmoni.

Dagens moderna, thailändska spa- och yogakultur bygger på den tradition och för att inspirera fler att upptäcka dessa, lanserar nu Thailändska turistbyrån den nya webbsidan Amazing Wellness Thailand.
   – Med vår nya webb Amazing Wellness Thailand vill vi inspirera fler till att upptäcka hur enkelt det är att hitta välbefinnandet i Thailand. Många uppskattar den höga servicenivån, värmen och gästvänligheten som finns i Thailand vilket även återspeglar sig på landets många spa- och yogaanläggningar, säger Mrs. Nalinee Pananon på Thailands turistbyrå.

Kika på denna nya webb (som är på svenska):
www.amazingwellness.se

 
Ons 7 nov 2012 – kl 12:49
El Hierro – en gratis wi-fi-ö
Den spanska Kanarieön El Hierro skall bli ett wi-fi paradis då hela ön skall få gratis wi-fi. Dock har jag ännu inte lyckats luska ut exakt när dett skall vara klart, men det lär som sagt vara på G. Mer allmänt om att besöka El Hierro på öns turistsajt:
www.elhierro.travel

 
Ons 7 nov 2012 – kl 12:29
Volontär i Sydafrika
Aviva South Africa är en volontärbyrå i Kapstaden som förmedlar volontärplatser åt besökande turister som vill göra en god gärning under besöket i Sydafrika:
www.aviva-sa.com

 
Ons 7 nov 2012 – kl 12:12
Cykla på Prins Edwards ö
Prince Edward Island i Kanada är perfekt för cykelupplevelser och där finns närmare 40 mil cykelleder. Om du älskar att cykla och vill göra det i Kanada, kika då på följande sidor för fakta och tips:
www.tourismpei.com/pei-cycling
www.tourismpei.com/pei-cycling-itineraries

 
Ons 7 nov 2012 – kl 11:12
En ny vacker dag…

Det är banne mig sensation – tredje dagen på raken som solen skiner över London och nästan synd att kliva in i den jättelika mässbyggnaden…

Men inne är jag och dags att kavla upp ärmarna och börja blogga…

Och jag lovar att jag skall göra allt för att personalen på turistbyråerna letar till och med allra längst in i skrymslen och vrår för att få fram absolut alla nyheter…

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *