Billigare surfa med mobilen inom EU

Den 1 juli 2011 sänktes avgifterna för att ringa och ta emot samtal med mobilen mellan EU-länder. Tidigare kostade det 39 cent per minut att ringa med mobilen till ett annat EU-land, men nu är avgiften 35 cent. För inkommande samtal – vidarekoppling om någon ringer upp dig från Sverige till exempel – är kostnaden nu 11 cent (tidigare 15 cent).
   Detta avtal om maxpriser är i nuläget bara giltigt fram till och med 30 juni 2012, men inom kort är det troligt att EU förlänger detta till och med sista juni 2016. Sedan EU (år 2005) började reglera kostnader för att använda mobilen i ett annat EU-land, har avgifterna gått ned med över 70%.

Ytterligare en EU-regel som väntas beslutas om inom kort handlar om kostnaderna för att mobilsurfa i ett annat EU-land. De nya maxkostnaderna kommer i så fall träda i kraft den 1 juli 2012 och kostnaden för att mobilsurfa blir 90 cent (strax över åtta kronor) per megabyte (ytterligare en sänkning sker i juli 2014 till 50 cent).
   I dag är genomsnittskostnaden per megabyte två euro (strax över 18 kronor), så till 2014 kommer man således bara betala 25% jämfört med i dag.

Läs mer om EUs maxkostnader att använda mobilen

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *