Falskt rykte – gränsövergång Kenya Tanzania

Det har cirkulerat ett rykte i Afrika om att en ny gränsövergång skall ha öppnats mellan Maasai Mara Game Reserve i Kenya och Serengeti National Park i Tanzania. Enligt detta rykte (bland annat via e-post) skulle länderna ha kommit överens om att öppna Sand River/Bologonja Border crossing, så att besökare till Maasai Mara och Serengeti enkelt kan ta sig mellan dessa olika platser.
   Detta rykte stämmer dock inte och dementeras nu av Tanzania Tourist Board. Denna gränsövergång kommer inte att öppnas och detta har att göra med miljöskäl. Däremot finns en annan gränsövergång mellan Maasai Mara och Serengeti som är öppen och det är Isebania/Sirari.
   Läs mer i följande PDF om detta ämne (plus att övriga landgränser som är öppna mellan Kenya och Tanzania är listade):
www.tanzaniatouristboard.com/news/Documents/BOLOGONJA_BORDER.pdf

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email