Peru – Uppdateringar om situationen kring Machu Picchu

Jag fick ett mejl från organisationen South American Explorers där de bland annat gav lite uppdateringar för situationen efter översvämningarna som varit i Peru (i områdena kring Cusco och Sacred Valley). Bland annat ställde dessa översvämningar till problem för transporter till Machu Picchu. För tågen från Aguas Calientes till Ollantaytambo/Poroy (Machu Picchu) så lär det dröja upp emot ett par månader innan de är igång igen (slutet på mars förhoppningsvis).
 
Inkaleden (trecking/vandring) till Machu Picchu är förövrigt avstängd just nu, men detta har inte med översvämningarna att göra direkt. Inkaleden är stängd under hela februari månad varje år för upprustning. Så även om det varit översvämningar där, skulle de i alla fall haft inkaleden stängd under februari.
 
Mer fakta och senaste nytt om översvämningarna och utveckling av tåglinjer och liknande på:
www.saexplorers.org/clubhouses/cusco/events

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *