Tren a las Nubes – Molntåget i ArgentinaLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

I Argentina finns en spektakulär tåglinje som går från staden Salta i de nordvästra delarna av landet. Tåget kallas Tren a las Nubes (tåget till molnen) och letar sig uppåt till en maxhöjd av cirka 4 200 meter över havet. Slutstationen är La Polvorilla, en 224 meter lång och 63 meter hög viadukt.

Sträckan enkel väg upp är cirka 21 mil och bland annat går tåget över 29 broar och 13 viadukter, genom 21 tunnlar och via fyra spiral- och sicksacksektioner. Tåget avgår vid sjutiden på morgonen från Salta och restiden upp är ungefär åtta timmar och kring klockan tolv (på natten) är du tillbaka i Salta igen.

Kostnaden att åka med denna ”högtflygande” tåglinje (fram och tillbaka) är 1 540 Peso (ca 1 391 kronor) under lågsäsong och 1 820 peso (ca 1 643 kr) vid högsäsong. I priset ingår frukost och lite att tugga på under eftermiddagen. Under resan upp stoppar tåget 15 minuter i Mina Concordia och sedan står det en halvtimma vid slutstationen, viadukten La Polvorilla. Tillbaka stoppar man 30 minuter i San Antonio de Los Cobres.

Tyvärr ingen engelsk variant av den officiella sajten, utan den verkar bara vara på spanska. Där det exempelvis finns tidtabell (horarios) och prislista (tarifas). För att se prislistan: klicka på länken härunder och till höger på den sidan, klicka på knappen ”Ver tarifas” under rubriken ”Si sos Extranjero hace click aquí”.

Lite snabba översättningar:
Tarifas temporada baja = prislista lågsäsong (1 jan – 30 juni)
tarifa normal extranjeros = normalpris utlänningar (tur och retur)
tarifa normal ida extranjeros = normalpris utlänningar (enkel resa, exempelvis bara upp)
Tarifas temporada alta = prislista högsäsong (1 juli – 31 december)
www.trenalasnubes.com.ar/noroeste_argentino/turismo_salta/
es_tren_a_las_nubes_reserva_online_pasajes.aspx

 

Ytterligare en webbvideo från tågresan på följande sida, plus flera bilder:
www.trenalasnubes.com.ar/noroeste_argentino/turismo_salta/es_tren_a_las_nubes_galeria.aspx

Röd pin på kartan är Salta och blå är viadukten La Polvorilla:

 
Fler tips om tågresor i Latinamerika på jordenrunt.nu:

Fler Restips om Latinamerika på jordenrunt.nu:

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *