Förbud mot plastflaskor i Grand Canyon

I Grand Canyon national park har man installerat flera dricksvattenskranar längs de olika vandringslederna i parken (tio längs North Rim och tre längs South Rim). Detta är ett led i försöken att få bort en massa skräp som slängs i parken av besökare (till exempel en massa tomma vattenflaskor).
   Nu hoppas man att besökaren i större utsträckning skall ta med sig egna flaskor, fylla på dem medans de vandrar och sedan ta hem den igen. All försäljning av vatten på platsflaska kommer dessutom att förbjudas i nationalparken.
www.azcentral.com/news/politics/articles/2012/02/06/20120206grand-canyon-ban-sales-bottled-water.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *