Checklistor – Räkna ut resbudgetenLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

 
checklistor-budget-bild

Jag hittade just en gammal mall (jag använt) för att räkna ut resbudget för långresor (gjorde den för en massa år sedan). Om du vill, får du gärna använda den som inspiration när du själv skall räkna ut budgeten för en kommande långresa. Det är en PDF-fil för utskrift, som du kanske kan använda inför en tågluff, långresa, jordenruntresa eller backpackingtur.

OBS – detta är ju att räkna ut något på det gamla (goda) sättet, med papper och penna (och kanske miniräknaren i mobilen)…
 

Ladda hem och skriv ut resebudgetdokument här

 
När du laddat hem och skrivit ut…
   På första sidan räknar du ut kostnaderna för reseförberedelser: vaccinering, biljetter, försäkring och inköp av reseprylar och/eller väska/ryggsäck.
   Gå sedan vidare till sidorna 2-5 för att komma fram till budgeten för landet/resmålet du skall besöka. När du fått fram slutsumman på sida fem, tar du denna summa och skriver in den i slutet på sida ett.
   Om du skall besöka fler länder under din resa, behöver du skriva ut sidorna 2-5 fler gånger (lika många exemplar som länder du skall besöka).

Räkna därefter (på sida 1) samman alla slutsummor och du får fram totalkostnaden.
 
Det är en ganska utförlig beräkning och du skriver in den planerade budgeten i vänsterspalten på sidorna och sedan efterhand du reser, kan du (om du vill) skriva in de faktiska kostnaderna i högerspalten (så ser du hur du följer resbudgeten).
 
Ps. när du är hemma efter resan, får du gärna skicka din resbudget till oss, så kan andra läsare här på Jorden Runt se vad det kostar att resa där du varit.

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *