Liveblogg WTM London – mån 7 nov 2016Lågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

 
WTM London – Måndag den 7 nov 2016 – kl 11:13
Inne på Resmässan WTM – nu börjar jag blogga!

wtm-badge-2016

Jag är i London och livebloggar från den jättelika resmässan World Travel Market (med cirka 5 000 utställare från över 180 länder). Snappar upp resenyheter och restips från utställarna och bloggar live om det hela här på jordenrunt.nu

Liveblogg mån 7 nov (scrolla ned på denna sida)  –  Liveblogg tis 8 nov

wtm-2016-1

Framme och inne på mässan – nu blir det bloggande under dagen om allt jag upplever. Scrolla ned på sidan och läs…

 
WTM London – Måndag den 7 nov 2016 – kl 11:43
Historiskt silkesmuseum i Spanien

valencia-silk-museum

I Valencia (Spanien) kan man numera få reda på allt om stadens ”guldålder” på 1600-talet, då Valencia var centrum för silkeshandel. De har nämligen öppnat ett museum om just silke (Museo de la Seda). De har även tagit fram en vandringstur genom staden som tipsar om historiska platser och byggnader med anknytning till silkeshandeln.

www.museodelasedavalencia.com/en

 
WTM London – Måndag den 7 nov 2016 – kl 12:30
Bättre flygplats på Maldiverna

Ögruppen Maldiverna uppgraderar och bygger om sin internationella flygplats, Gan International Airport, som är belägen på ön Gan. Flygplatsen byggdes av Britterna på 50-talet och nu förbättras allt. Landningsbanan är nu 3 400 meter lång och 60 meter bred. Allt skall vara klart den 15 november 2016.

 
WTM London – Måndag den 7 nov 2016 – kl 13:03
Skåda så många fåglar på Dominikanska

Visste du om att på Dominikanska Republiken (i Karibien) finns det hela 303 fågelarter och till exempel på ön Hispaniola finns 27 arter som bara finns där. Ett annat bra område för fågelskådning är I den sydvästra delen av landet, till exempel i Jaragua National Park.

dominikanska-wtm2016-1

Och mellan fågelskådningsaktiviteterna finns naturligtvis massor med möjligheter till sol och bad.
Planera ett besök på Dominikanska Republiken här:
www.godominicanrepublic.com

 
WTM London – Måndag den 7 nov 2016 – kl 13:25
Hängbro 50 meter upp i Gibraltar

gibrfaltar-hangbro-wtm2016

Nere på sydspetsen av Iberiska halvön hittar du Gibraltar och där har en 71 meter lång hängbro öppnats. Den är en del av en äventyrsled för vandring och bron hänger 50 meter över en ravin. Under 2017 kommer dessutom något kallat Sky Walk som är I glas (jag anar att man går över en glasbro eller liknande).

 
WTM London – Måndag den 7 nov 2016 – kl 13:56
Den mest ”ensamma” vägen i USA

lonliest-road-nevada-wtm2016

Vägen U.S. 50 som går genom Nevada (USA) kallades på 80-talet för “the Loneliest Road” (ungefär att inte många använde den då). Vill du resa längs denna väg, ladda först ned: The Official Highway 50 Survival Guide

 
WTM London – Måndag den 7 nov 2016 – kl 14:15
Lär känna lokalbefolkningen på Ibiza

ibiza-lar-kanna-lokalbefolkning-wtm-2016

I Sant Antoni de Portmany på Ibiza har man lanserat en möjlighet för turister att kunna ta del av lokalbefolkningens vardag i deras arbetsliv. Se hur exempelvis en fiskare landar sin fångst, hur en vinmakare producerar sitt vin eller hur en kock lagar till lokala maträtter. Det hela kallas “Sant Antoni, one to one” och handlar framförallt om upplevelser utanför själva sommarsäsongen.

Mer om Sant Antoni de Portmany: visit.santantoni.net/en-gb

 
WTM London – Måndag den 7 nov 2016 – kl 14:30
Appa dig fram i Hong Kong

my-hong-kong-app-wtm2016

The Hong Kong Tourism Board har lanserat en nya app som heter My Hong Kong Guide och den bjuder på all info du behöver för ett besök i Hong Kong (Kina). Den kan även användas offline om du inte vill sluka datatrafik i din mobil. Mer info och möjlighet att ladda hem den till mobilen: guide.discoverhongkong.com/eng

 
WTM London – Måndag den 7 nov 2016 – kl 15:35
Gå på vinvandring i Oakland

oakland-urban-wine-trail

Nyligen öppnades en vinrundtur i Oakland (USA) och den som är på besök i staden och sugen på att upptäcka lokala vinsorter, kan helt enkelt ge sig ut på Oakland Urban Wine Trail. Det går att ta sig runt mellan de tio vintillverkarna (inne i staden) antingen till fots eller med lokaltransport.

www.visitoakland.com/things-to-do/oakland-urban-wine-trail

 
WTM London – Måndag den 7 nov 2016 – kl 15:55:
Nordamerikas första surfpark

nland-surf-park

I Austin (Texas, USA) öppnades i början av oktober Nordamerikas första surfpark och således kan nu invånare och besökare njuta av surfing i världsklass på NLand Surf Park:
nlandsurfpark.com

 
WTM London – Måndag den 7 nov 2016 – kl 16:33
Spännande cykling för alla i Italien

italien-em-re-cykla-wtm2016

Gillar du att cykla och ta dig fram mellan städer i Italien, då kan Emilia Romagna vara något för dig. det bjuds på 800 mil cykelrutter, bland annat mellan städerna Bologna, Ravenna, Ferrara, Modena och Parma. Det finns allt mellan adrenalinstinn bergscykling till stillsamt trampande för familjer längs vattnet. mer info på:
www.artcityemiliaromagna.com/cycling-tours

 
WTM London – Måndag den 7 nov 2016 – kl 16:53
Ät vegan i Skottland

skottland-veg-edinb

Är du på besök i Edinburgh (Skottland) och gillar vegetariskt (vegan), då finns ett antal alternativ för dig för att få ett gott mål mat mellan upptäcktsfärderna i staden. Kika till exempel på följande artikel på stadens turistsajt, där det finns tips på sex bra matställen i staden:
edinburgh.org/blog/top-vegan-eats-in-edinburgh

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *