Flygbolaget Malev slutade i dag att flyga!Lågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Det ungerska statliga flygbolaget Malev har sedan i morse (klockan 06.00, fredag den 3 februari 2012) slutat att flyga. Detta beror på att bolaget en längre tid gått med förlust och har så stora skulder att det inte går att fortsätta längre. Således, efter 66 års flygande, finns inte längre Malev. Kanske återkommer bolaget i någon form i framtiden, men det känns högst osäkert i nuläget:
www.malev.com/press_release_20120203.htm
http://news.airwise.com/story/view/1328259596.html

För passagerare med biljetter på Malev, kan det finnas vissa små möjligheter till komma iväg med andra flyg eller komma med andra flyg hem (om man är ute och på resa och har en tur-och-retur). I pressmeddelandet (se länk ovan) en bit ned finns fakta om vissa möjligheter till hjälp för den med biljett (om du skall resa iväg senast den 6 februari 2012 eller om du är på resmålet och har hemresa senast den 29 februari 2012).

Om du samtidigt med flygbiljetten med Malev även köpte boende på hotell, finns vissa möjligheter att få igen pengar genom resegarantilagen.
   Resegarantilagen skyddar vid konkurser och gäller huvudsakligen för Paketresor (bestående av två av tjänsterna transport, boende och turistarrangemang).
   Men resegarantilagen kan även gälla vid paketreseliknande resor (separata transport- och inkvarteringstjänster som sammantagna uppvisar väsentlig likhet med en paketresa).
   Däremot gäller inte resegarantilagen om du bara har köpt flygbiljett.

Läs mer om resegarantilagen på följande sajter:
www.konsumentverket.se/resor/Flyg/Fore-flygresan/
Flygbolag-eller-researrangor-i-konkurs

www.konsumentverket.se/resor/Resegaranti
www.kammarkollegiet.se/resegarantier
www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&dok_id=
SFS1972:204&rm=1972&bet=1972:204

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *