Guidebok

Det finns inget bättre än att slå sig ned i soffan, öppna en guidebok och drömma sig bort till fjärran land. Vid val av guideböcker, finns en mängd olika förlag. De flesta är på engelska, men det finns några svenska förlag också. Här är lite fakta om några förlag:
   Insights Guide har bra böcker med stora fina färgbilder och intressanta reportage om spännande platser. Dessa böcker ger en bra bild av landet och ideer om platser värda ett besök. Perfekt för soffan hemma, men inte alls bra att ha med på resan (inte mycket fakta om boende, transporter och priser).
   Lonely Planet är det största förlaget som vänder sig till unga resenärer. De har guideböcker som täcker in större områden i de olika världsdelarna (exempel Sydostasien, Sydamerika, afrika…), likväl som böcker för länder.
   I Lonely Planets böcker finns fakta om länderna och dess historia. Det finns information om hur man reser i landet och vad det kostar, beskrivningar av hotell och guest house med priser, var man äter och hur mycket det kostar. Kort och gott all information du behöver under resan. De är skrivna på engelska.
   Ett annat förlag, som vänder sig mot unga resenärer, är Lets GO. De har en del guider till flera länder i en region, men även till specifika länder. De har inte lika stort utbud av guideböcker som Lonely Planet.
   På svenska finns till exempel Willma Guides som har ungefär samma inriktning som Lonely Planet, dock har de inte lika stort urval och de är lite mer mossigt skriva (de är inte direkt unga, som skriver Willmas böcker).
   I vår guideboksavdelning finns tips på en hel massa olika spännande guideböcker till världens länder…
   Ett bra komplement till guideboken, är andra resenärer du möter på resande fot. De har rest runt i landet och de vet de senaste om resvägar, guest house och prisnivåer. Det är många gånger då jag ändrat mina resplaner, efter att ha fått värdefulla tips av resenärer jag mött
   Det finns några platser där alla resenärer förr eller senare passerar. I Asien är de bland annat backpackergatan Khao San Road (Bangkok), ”budget-gatan” Jalan Jaksa (Jakarta), gatan Main Bazar – som startar mitt emot stora tågstationen – (Delhi) och i Kathmandu områdena Thamel (nya turistområdet) och Freak Street (den gamla hippie-gatan).

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email