Asien – Hitta till ekoturismen i Kambodja

En av Asiens största sevärdheter är tempelruinområdet Angkor i Kambodja. Men vill du upptäcka allt det andra som Kambodja har att erbjuda, är en bra organisation Cambodia Community Based Ecotourism Network. Som namnet antyder handlar det om ekoturism och på sajten för denna organisation finns bland annat tips om möjligheter att besöka olika byar i landet där intäkterna från ditt besök går tillbaka till lokalbefolkningen.

Ett exempel är Chambok Ecotourism Site som lockar med vandringar i djungeln, besök vid vattenfall och kika in i fladdermössgrotta. Här finns även hela 27 stycken homestays (kostar cirka 30 kronor natten), fyra engelsktalande guider (ca 100 kr per dag för en guide) och cykeluthyrning (kostar ungefär en tia om dagen). Dessutom bjuds det på måltider för den hungrige och en lunch eller middag kostar till exempel strax under 20 kronor.

Ytterligare ett bra alternativ är Prek Thnout Community-Based Ecotourism Site och här går det exempelvis att fågelskåda, uppleva apor och eldflugor och kika på delfiner. Det finns även boende i homestay och kostnaden ligger på runt 30 kronor.

Det finns många fler ekoturistiska möjligheter och bland dessa kan nämnas flera olika trekkingmöjligheter i Virachey National Park. Surfa nu genast vidare till sajten för Cambodia Community Based Ecotourism Network och börja planera ditt besök:
www.ccben.org

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *