Smultron – Sjufaldigt vattenfall i ErawanLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok


 
Vattenfallet i Erawan National Park (centrala Thailand) är ett riktigt litet underverk. Har varit där ett par gånger och älskar verkligen stället. Vattenfallet är uppdelat i sju olika etager, där det finns minifall och grönskimrande naturliga pooler med färgglada fiskar.
   Det går att gå på en stig bredvid hela vägen upp till högsta etagen och denna vandringar tar ungefär 45 minuter om man går i ett sträck, fast det blir tyngre och brantare ju längre upp man kommer. Mot slutet krävs en del klättring uppför stenbumlingar och längs stegar gjorda av grenar. Att ta sig allra högst upp kräver mod och beslutsamhet. Det blir att vada uppför vattnet och man får inte bli rädd att blöta ned kläder.
   Ju högre upp man kommer, desto bättre blir utsikten. Det är verkligen en “höjdare” att sitta på en pool-kant och se hur vattnet arbetar sig längre och längre ned.
   Erawan National Park ligger ungefär 19,5 mil nordväst om Bangkok och det går att ta sig dit med bil eller buss. Längs vägen passerar man bland annat Kanchanaburi och Bron över floden Kwai (helt klart värt med ett stopp där också).
 
Se Bildspel från vattenfallet i Erawan   (öppnas som pop-up ovanpå denna sida)

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *