Smultron – Sjufaldigt vattenfall i Erawan


 
Vattenfallet i Erawan National Park (centrala Thailand) är ett riktigt litet underverk. Har varit där ett par gånger och älskar verkligen stället. Vattenfallet är uppdelat i sju olika etager, där det finns minifall och grönskimrande naturliga pooler med färgglada fiskar.
   Det går att gå på en stig bredvid hela vägen upp till högsta etagen och denna vandringar tar ungefär 45 minuter om man går i ett sträck, fast det blir tyngre och brantare ju längre upp man kommer. Mot slutet krävs en del klättring uppför stenbumlingar och längs stegar gjorda av grenar. Att ta sig allra högst upp kräver mod och beslutsamhet. Det blir att vada uppför vattnet och man får inte bli rädd att blöta ned kläder.
   Ju högre upp man kommer, desto bättre blir utsikten. Det är verkligen en “höjdare” att sitta på en pool-kant och se hur vattnet arbetar sig längre och längre ned.
   Erawan National Park ligger ungefär 19,5 mil nordväst om Bangkok och det går att ta sig dit med bil eller buss. Längs vägen passerar man bland annat Kanchanaburi och Bron över floden Kwai (helt klart värt med ett stopp där också).
 
Se Bildspel från vattenfallet i Erawan   (öppnas som pop-up ovanpå denna sida)

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *