Indonesien – Javanoshörningar på filmLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Med hjälp av dolda videokameror har unika bilder på javanoshörningar med sina ungar filmats i Ujung Kulons nationalpark på sydvästra Java i Indonesien. Under det senaste årtiondet har bara 12 javanesiska noshörningar fötts och forskare uppskattar att det bara finns cirka 40 Java-noshörningar kvar i det vilda.
   – Den här upptäckten är ett enormt lyft för insatserna för att rädda denna extremt hotade art som hotas av tjuvjakt, sjukdom, hot från tsunamis och vulkanutbrott, säger Adhi Hariyadi, programchef på WWF i Indonesien.
 
Se filmen på Javanoshörningarna: www.wwf.se/filmjavanoshorningar
 
Fakta om Ujung Kulon National Park:
Nationalparken Ujung Kulon är belägen på den västligaste spetsen av ön Java (Indonesien) och är hem för världens sista kvarvarande population av Javanoshörningar. En liten spillra fanns tidigare i Vietnams Cat Tien National Park, men de anses nu vara utdöda. Ujung Kulon nationalpark innehåller en unik kvarleva av låglandsregnskog åtskild från bebodda områden genom en vulkan och en smal landtunga. Här lever också gibbonapor och banteng, en vild släkting till våra nötkreatur.
www.indonesia.travel/en/destination/394/ujung-kulon-national-park
www.rhinos-irf.org/ujungkulon

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *