Sydafrika – Delta i Sydafrikas längsta treckLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Om du är intresserad av att ge dig ut på en lång vandring (treck) i Sydafrika (i Eastern Cape), så kanske ”Hike the E2A Corridor” kan vara något för dig.
   Det är en 40 mil vandring (trekk) med start i Knysna som går genom speciella korridorer (så kallade conservation corridors) mellan de tre stora skyddade områdena Garden Route National Park, Baviaanskloof Mega Reserve och Addo Elephant National Park.

En gång om året i början på september sker denna vandring som tar 20 dagar och det kostar 21 800 rand (strax under 19 000 kr) att följa med och i avgiften går bland annat måltider, kartor, föredrag, campingavgifter, safaritält, bärare, guider och tillstånd. Plus dessutom transport tillbaka efter vandringen.
   Även om du inte bär mer än en dagtursryggsäck, så är det ändå en tuff vandring där snittlängden per dag är 20-26 kilometer (den kortaste dagsvandringen är 12 km och den längsta 35 km). Start för vandringen sker i år den 1 september från Knysna vid havet och avslutas i regionen Kabouga (i Addo Elephant National Park ).

Läs mer på: www.edentoaddo.co.za/hike-the-e2a-corridor

Ps. Kostnaden för att följa med är snarare en donation, där vinsten går till att underhålla och utveckla naturliga korridorer (conservation corridors) mellan nationalparkerna och reservat i området. Mer info:
www.edentoaddo.co.za/what-is-a-corridor

Även om du inte skall gå denna vandring, kan du såklart besöka exempelvis någon eller några av de olika områden som vandringen går genom:
www.edentoaddo.co.za/tour-the-corridors-and-support-the-
landowners-places-and-products

www.edentoaddo.co.za/links
www.sanparks.org/parks/garden_route
www.sanparks.org/parks/addo
www.ecparks.co.za/parks-reserves/baviaanskloof

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *