Uppdaterad: Varning för resor till Kenyas norra kustområden

I september kidnappade terrorister/banditer från Somalia turister på ön Lamu
(norra Kenya nära gränsen till Somalia) och 24 oktober skedde en granatattack
mot bland annat en bar i Nairobi. UD har efter det varnat för resor till gränsområdena mot Somalia. Nu i slutet på november har UD ytterligare utvidgat resevarningen för Nordöstra Kenya…
www.swedenabroad.com/Page____35654.aspx

Senaste Nytt – 28 nov 2011:
Sveriges Utrikesdepartement har lagt till en avrådan från resor till distriktet Garissa i nordöstra Kenya. Ett stort distrikt som täcker in stora delar av gränsområdet till Somalia (se karta nedan med Garissa distriktet ungefärligt utmarkerat i ljusrött på kartan nedan).

Denna avrådan från resor till distriktet Garissa är ett tillägg till tidigare avrådan:
”Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Kenyas kustområdet inom 150 km från gränsen till Somalia, inkluderande ön Lamu och kringliggande öar. För övriga delar av gränsområdet till Somalia avråder UD från icke nödvändiga resor inom 60 km från landgränsen. UD avråder också från icke nödvändiga resor till distriktet Garissa.”

Senaste Nytt – 25 okt 2011:
Granatattack mot bar i Nairobi
I går skedde en granatattack mot en lokal bar i Kenyas huvudstad Nairobi. Man tror att det kan vara sympatisörer till al-Shabaab-rörelsen i Somalia (som stod bakom turistkidnappningen).
Läs gärna uttalande från Kenya Tourism Federation
Svenska ambassaden i Nairobi har också info om säkerhetsläget:
www.swedenabroad.com/Page____35654.aspx

Senaste Nytt – 22 okt 2011:
Kenyas arme och flotta patrullerar gränsområden mot Somalia
Jag fick just ett mejl från Kenya Tourism Federation och i det berättar de om åtgärder som landets regering tagit för att säkra så att inga banditer och terroristgrupper från Somalia kan ta sig in i Kenya igen och kidnappa turister (som skedde på ön Lamu). Kenyas arme har nu trupper som patrullerar gränsen och vid kusten finns Kenyas flotta för att hålla även det området säkert.

Senaste Nytt – 5 okt 2011:
UD varnar för resor till Kenyas norra kustområden
Jag fick just ett mejl från Utrikesdepartementet där de avråder från resor till kustområdet i nordöstra Kenya i närheten av gränsen till Somalia

”Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Kenyas kustområdet inom 150 km från gränsen till Somalia, inkluderande ön Lamu och kringliggande öar. För övriga delar av gränsområdet till Somalia avråder UD från icke nödvändiga resor inom 60 km från landgränsen.”
www.swedenabroad.com/Page____35654.aspx

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *