Uganda – Nyrenoverad läcker lodge vid vattenfallLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

I Uganda (Afrika) har man i år renoverat en av lodgerna som ligger vid foten av det 4 321 meter höga berget Mount Elgon (ungefär fyra timmar öster om huvudstaden Kampala). Läget är häftigt och du har ett cirka 80 meter högt vattenfall i närheten (plus ytterligare två fall inom ett par timmars trecking, det högsta med upp mot 100 meters fallhöjd).
   Det billigaste boendealternativet på Sipi River lodge är i ett flerbäddsrum och det kostar 45 dollar. Finns även singel- och dubbelrum. I priset för boendet ingår frukost, två rätters lunch, eftermiddagste med kakor och en fyra rätters middag. Alla grönsaker och frukt som serveras odlas i lodgens egen trädgård.
www.sipiriverlodge.com
www.world-of-waterfalls.com/africa-sipi-falls.html
 
Den som skulle vilja trecka upp till toppen av Mount Elgon (4 321 m.ö.h.) kan så göra och som snabbast tar det ungefär tre dygn. Om du ordnar guide genom Uganda Wildlife Authority kostar det 50 dollar per dygn (detta inkluderar även inträdesavgiften för nationalparken). Mer om Elgon:
www.uwa.or.ug/elgon.html
www.uwa.or.ug/mountain.html
www.uwa.or.ug/tariffs.htm

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *