Viktors smultron från Sri Lanka

Jag fick ett mejl från Viktor Predan som sedan en tid bor på Sri Lanka och driver Serendip Travels och arrangerar Sri Lanka-resor. Viktor ville bjuda på smultrontips från landet han älskar och självklart får han göra det.

Njut av solnedgång och djurliv vid Kandysjön

En av de vanligaste platserna att besöka på Sri Lanka är Kandy, mycket på grund av det heliga tandtemplet. Mitt tips är att när du är i Kandy, vandra runt Kandysjön i solnedgången. Sätt dig på en bänk vid sidan av sjön och titta på vattenbrynet.

Efter ett tag uppenbarar sig ett fantastiskt rikt djurliv – varaner, sköldpaddor, vackra fåglar och mycket mer. I bakgrunden ser du en av buddhismens heligaste platser, tandtemplet. Det är en häftig känsla.

Besök orörd by på andra sidan Kitulgala

Kitulgala är ett populärt ställe på Sri Lanka för att göra forsränning. Om du någon gång skulle besöka Kitulgala, åk med mannen i den lilla kanoten till andra sidan floden.

Det är en verkligt autentisk upplevelse att ofta tillsammans med lokalbefolkningen åka denna kanot i ett par minuter, och sedan vandra runt i den stillsamma byn på andra sidan. Husen är enkla, men väldigt fina. Alla är glada och vinkar. Det ger perspektiv på något sätt.

Tre snabba frågor till Viktor om Sri Lanka

1. Vad är speciellt med Sri Lanka?
– Sri Lanka har ett sådant lugn och vänligt folk som är väldigt svårt att hitta på andra ställen. Dessutom är variationen helt otrolig, med stränder, te-landskap, djungel, safari, tempel, världsarv m.m.

2. Varför valde ni just att köra resor till Sri Lanka?
– Vi (jag och min sambo Ylva) förälskade oss i landet när vi kom hit första gången – just i det som jag nämnde – det fantastiskt vänliga folket och lugnet. Vi tycker verkligen att Sri Lanka har mycket mer att erbjuda än till exempel Thailand.

3. Favoritmaträtt på Sri Lanka?
– Favoritmaten är Kottu, som är en Sri Lankesisk maträtt gjord på ägg, grönsaker och många olika kryddor. Tillagningen är häftig, då kocken använder två metallspadar och tillagar maten på ett stort, uppvärmt järnstycke.

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Kommentarer

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *